Slik så jeg ut 24 timer etter fødselen

Nå er det altfor lenge siden sist en blogger la ut bilde av seg selv kort tid etter fødsel, så jeg tenkte at det kanskje var min tur.

Men først må jeg fortelle om svogeren min Anders, som er familiens egen paparazzi. Hva gjør en paparazzi? Tar bilder av deg når du minst ønsker det. I vår familie tåler vi sånt, så vi er ikke uvenner av den grunn. Tvert imot faktisk − han er det nærmeste jeg kommer å ha en storebror. Nå skal ikke jeg legge inn noen klage hos foreldrene mine, for de har sørget for at jeg har hatt alle andre typer søsken, både storesøster, flere lillebrødre og flere lillesøstre, så denne mangelen av storebror i oppveksten kan jeg se gjennom fingrene med.

Anders synes det er veldig morsomt å erte meg, og når han ikke tagger meg i instagrambilder av folk som suger på hverandres tær eller har så mye fotsopp at man knapt kan se føttene, liker han å sende meg stygge bilder han har tatt av meg. (Hvis du vil vite hvem Anders er så er han med i et annet innlegg her.

Det ene bildet jeg har fått tilsendt flere ganger på MMS er tatt på Hunderfossen, da vi fikk overtalt min søster og mannen til å feriere i Norge sammen med oss, siden jeg var for gravid til å fly. Jeg kan dessverre ikke vise frem dette bildet akkurat nå, jeg sparer det til et annet innlegg som skal hete: «Slik bør du IKKE kle deg når du er gravid». Men det andre bildet han stadig sender meg er tatt på sykehuset dagen etter at Lillebror ble født.

Ikke dette, altså. Dette tok Kent en times tid før Lillebror ble født. 

Så må jeg fortelle en ting til som hører med til historien: Min eldste sønn, Storebror, ble født 9 uker før termin, i den verste svineinfluensaepidemien i 2009, så det var ikke lov å ta imot besøk på nyfødtintensiven. Han hadde rukket å bli nesten en måned gammel da han var frisk nok til at jeg fikk lov å ta ham ut i gangen og vise ham til mamma gjennom vinduet inn til avdelingen. Hun stod på utsiden av vinduet, jeg gikk inn og hentet bittelille Storebror, holdt ham opp og viste ham frem fra mange vinkler, og så måtte jeg legge ham i sengen igjen inne på rommet og koble til ledningene før jeg kunne gå ut igjen alene og motta skryt for fin baby.

Så som dere sikkert forstår var jeg helt i ekstase da jeg etter min andre fødsel skulle få lov til å vise frem mitt nyfødte barn til familien mens han fortsatt var helt ny, og uten glass i mellom. Jeg gleda meg veldig og var sprekkeferdig av stolthet, men noe annet som holdt på å sprekke var keisersnittsåret mitt, fordi jeg tok beskjeden om at det var viktig å komme seg på beina igjen etter operasjonen veldig seriøst. Etter litt for mange gåturer fikk jeg beskjed om å legge meg flatt i senga en stund, fordi såret blødde gjennom den ene bandasjen etter den andre.

Men ingenting skulle få ta fra meg denne gleden, så jeg var snart på beina igjen og gikk ut og møtte gjestene. Etter kort tid var jeg helt utslitt, og måtte støttes grinende inn på rommet. Jeg var for øvrig ikke klar for at de dyrebare øyeblikkene skulle være over raskt, så jeg fikk på tre bandasjer utenpå hverandre, fikk kravla meg over i en rullestol og så bar det ut til gjestene igjen. Hvor min svoger tok dette lekre blinkskuddet mens jeg viste hvor bandasjene var.  

Jeg har dessverre ikke noe undertøysbilde. Det fantes ikke ammeinnlegg i min størrelse, så ullinnleggene Kent kjøpte til meg på apoteket stakk et par centimeter ut på undersiden av bhen, og med de blodige bandasjene i tillegg syntes jeg rett og slett det ble litt upassende. Foto: Anders Rasmussen 

Fødsel er skikkelig glamorøst. (Barnet på bildet er altså ikke den nyfødte, selv om det nok ville gitt enda mer forståelse for behovet for rullestol.) De første gangene Anders sendte meg dette bildet syntes jeg det var helt forferdelig å se på, men nå som det har gått noen år liker jeg bildet. Det minner meg om den fantastiske følelsen det var å få lov til å vise frem og dele gleden over den nye babyen med hele storfamilien. Og hvem bryr seg egentlig om hvordan jeg så ut − se hva jeg fikk!

♥♥♥

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#baby #itsaboy #babygutt #fødsel #etterfødsel #førfødsel #keisersnitt #paparazzi #svoger #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }
/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.
We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Vil du ha epost om nye blogginnlegg?

* indicates required
 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg