Fiktiv flyttesjau

Svigermor har nylig solgt huset sitt og flyttet i leilighet, og jeg har blitt inspirert av all praten hennes om å rydde nøye gjennom ting og kvitte seg med alt som er overflødig. Det vil jeg også gjøre hvis vi skal flytte!

Men vi skal ikke flytte. Vi har bodd i samme hus i 12 år, og vi er nesten ferdig med alle rommene innvendig, og har nettopp kommet i gang med å gjøre det fint utvendig. Vi har ikke tenkt oss noe sted. Men jeg få rydda.

Daglig driver jeg og flytter rundt på ting i kjøkkenskapene for å få tak i det jeg trenger, og jeg må stappe hardt for å få nyvasket sengetøy nedi skuffen. Den samme stappingen driver jeg med når jeg skal legge på plass mine og ungenes klær (Kent klarer denne jobben selv, men han stapper sikkert han også), og skapene på badet er så fulle at hvis jeg setter inn noe er det noe annet som kanter og ramler ut. Jeg kan aldri ha alle husets håndklær rene samtidig, for da er det ikke plass i det skapet, og sånn er tilstanden i kjøkkenklut- og kopphåndkleskuffen også.

Svigermors flytting gav meg en god idé. Vi kan late som om vi skal flytte! Veien fra fiks idé til praksis er kort her i gården, så i dag gikk jeg i gang med prosjektet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg begynte med kjøkkenskapene, og her var det mye artig.

Vi har 11 gryter.

To blendere har vi også, helt like, bare at den ene fortsatt er pakket i plast. Og glass- eller porselensboller av typen man bruker til å sette frem godteri og snacks på bordet har vi 14 av. Litt forskjellige størrelser riktignok, og jeg er glad i godteri, men finnes det noe menneske som trenger 14 snacksboller? Jeg tror ikke det.

Innerst i et skap som var fullstendig overfylt av matbokser (17, for å være nøyaktig) fant jeg en kjempesøt liten blå porselensmugge som jeg egentlig liker veldig godt, men helt hadde glemt bort, fordi den har vært umulig å nå inn til.

Forbedringspotensialet er enormt, og jeg har begynt å fylle opp den første “flyttekassa”. Jeg tømmer det ene skapet etter det andre, og når skapet er helt tomt benytter jeg denne sjeldne muligheten til en skikkelig grundig vask, før jeg flytter tilbake de tingene jeg liker aller best eller vet at stadig er i bruk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er det første ferdige skapet. Ingenting som ligger oppå hverandre, det er nesten uvirkelig. Mamma kommer til å bli så stolt av meg når hun leser dette, det er jeg helt sikker på. Hun fikk et par kommentarer fra venninner eller bekjente etter interiørreportasjen min, så nå håper jeg at dette kan være med på å rette opp inntrykket. 

Men det tar jammen meg tid å flytte, altså! Jeg kommer nok til å holde på med flyttingen resten av ferien. Kanskje vi skal ha en liten innflytningsfest når det er ferdig rydda, sånn at folk rekker å se hvor flott det er blitt før vi roter det til igjen?  

– Renate –

 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }
/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.
We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Vil du ha epost om nye blogginnlegg?

* indicates required
 
 

2 kommentarer

Siste innlegg