Sommerparadiset rett utenfor

Den bittersøte følelsen jeg hadde etter å ha kommet hjem fra ferie forsvant noen timer etter at jeg skrev om den. Det er litt rart å si, men det var først etter at vi kom hjem igjen at sommerferiefølelsen satte seg skikkelig. Den første kvelden hjemme gikk vi en tur ned til stranda, og jeg badet i saltvann for første gang i år. 

Eller, det er vel egentlig ikke rart at feriefølelsen kommer her hjemme. Vi bor jo midt i det sørlandske ferieparadiset. Og det er her jeg har de fleste av min barndoms sommerminner fra. Minner om markjordbær på strå, bading fra morgen til kveld, is på Mors veranda mens vi så på båtene som kjørte forbi, barføtt lek på plenen og båtturer hvor man sovnet til bølgeskvulp og lukten av ramsløk.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har ferie fra sminkepungen også. I alle fall i dag. 

De siste dagene har vært så utrolig avslappende. Vi har truffet familie som er hjemme på ferie, både fra Østlandet og fra Stockholm, og jeg har spilt badminton, vannet grønnsakshagen, skravla, lest, løst kryssord, drukket kaffe, spist is, spilt ligretto med Storebror og svart på rare spørsmål fra Lillebror. Og i dag lånta vi jolla til foreldrene mine og tilbrakte hele dagen på sjøen. Vi fant ei lita strand, dro opp jolla og slapp guttene fri. (Med vester.) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette synet er sommer for meg … 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og dette. To ivrige gutter som leter etter blåskjell. Da de hadde fylt opp en hel bøtte googlet jeg blåskjellvarsel, og på området vårt, Arendal, stod det: “IKKE spis blåskjell”. Det var jo en klar beskjed, og blåskjellene gikk tilbake i sjøen. Ikke at noen av oss liker blåskjell uansett da, så det var ingen stor sorg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjeldent godt samarbeid i dag. Jeg hørte faktisk ingen krangling fra guttene, de storkoste seg virkelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra den ene holmen til den andre bar det med guttene, mens Kent prøvde lykken med fiskestanga og jeg lå og solte meg på et lunt svaberg. Der lå jeg og så på alle båtene som kjørte forbi, og dro sjølufta dypt ned i lungene mens jeg hørte to av de fineste lydene jeg vet om; barnelatter og sjøen som skvulper mykt oppetter svabergene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bada ikke helt i dag, vassa bare veldig langt ut. Hadde det ikke blåst så mye hadde jeg bada, garantert! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillebror hadde med seg en båt som hittil har levd hele sitt liv i badekaret vårt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stor dag for badekarbåten. 

Da vi voksne syntes det var på tide å bevege på oss igjen kjørte vi til Kilsund og kjøpte is, og stakk innom ei brygge og hadde en hyggelig prat med en av sommergjestene på veien hjem. Dagen bød også på solbrenthet, litt mye vind og ei flis i Storebrors tå, men sånt tåler vi på en nydelig sørlandssommerdag. Vi er heldige som bor her! 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#paradis #sommer #ferie #sommerferie #båt #jolle #sjø #blåskjell #barn #bade #hjemmeferie #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }
/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.
We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Vil du ha epost om nye blogginnlegg?

* indicates required
 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg