Etter den søte kløe …

… kommer den sure svie. Nei, surt er det ikke, forresten. Mer … bittersøtt. Sånn er det alltid å komme hjem fra tur. Jeg elsker å reise, og har sjeldent lyst til at en tur skal ta slutt. Men samtidig er det veldig godt å komme hjem, få pakket ut og begynt på all klesvasken som har hopet seg opp i koffertene.

Akkurat de to tingene er det eneste fornuftige jeg har tenkt å gjøre i dag; pakke ut og vaske klær. Vi stupte i seng rett over halv to i natt, etter en lang kjøretur hjem fra Gardermoen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillebror tok en liten pause. Dyffryn Gardens i Wales. 

De siste dagene av turen koste vi oss i Wales. Vi hadde to hele dager der, og brukte den første på å utforske sentrum i Cardiff.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De hadde Disneystore der! Litt shopping, både der og på Legostore, og på Fat Face, og Waterstones …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi bar en del tunge poser da vi ankom Cardiff Castle. Plenen tyder på at de ikke har hatt så mye regn i Wales heller de siste ukene.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der hadde de også en kjempestilig borg, med vollgrav og det hele. Vi hadde en rolig dag, som vi avsluttet med legobygging, svømming og middag på hotellet.

Den andre dagen hadde jeg lagt opp en skikkelig kompakt roadtrip, pakket med severdigheter, og avsluttet med afternoon tea på et flott, gammelt hotell. Det var planen, altså. Og tre av fem stopp gikk helt etter planen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kjørte først til Dyffryn Gardens, hvor vi lekte i en lekepark lagd av tømmerstokker og vandret rundt i en fantastisk flott, gigantisk hage utenfor et stort herskapshus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herskapshuset i Dyffryn Gardens. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En bitteliten del av hagen, Dyffryn Gardens. 

Neste stopp var Llantwit Major Beach, som ble dagens favoritt for meg. Klippene, rullesteinene, strukturen på fjellet vi stod på, havet − det var helt fantastisk vakkert der. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Llantwit Major Beach, et fantastisk sted jeg gjerne reiser tilbake til. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Llantwit Major Beach. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Byggeklossmønster. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mellom alle disse stedene kjørte vi på småveier. Noen ganger bredere enn på bildet, noen ganger mye smalere, og veldig ofte med trær hengende over veien. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nashpoint lighthouse. Det var også en fin plass, men vi hadde egentlig tenkt oss en tur inn dit. Da vi kom fant vi ut at fyrtårnet var åpent kun i helgene, så vi måtte nøye oss med å ta en titt utenfra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deretter dro vi videre til Ogmore Castle, som er ruiner av et slott som ble bygd på 1100-tallet. Her var det ingen organisering av noe, man bare åpnet porten selv og gikk inn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Bro” av stein over elven ved Ogmore Castle. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På et av bildene fra inni slottet fikk jeg med et rart lilla lys … 

Siste post på programmet var som sagt afternoon tea på et spesielt hotell. Jeg fant det i en guide over de beste stedene å ha afternoon tea i Wales, og hadde planlagt å ringe og booke når vi kom til Ogmore Castle, sånn at jeg kunne vite når vi rakk å komme dit. Det var en tabbe. «Sorry, we’re full today», var svaret.

Jeg var en smule besatt av å få spise afternoon tea én gang til på turen, så jeg googlet og fant flere steder som hadde afternoon tea i Cardiff. Så vi satte bilen ved hotellet og begynte å gå mot den første restauranten på lista mi. Det viste seg snart å være en umulig oppgave. Caffe Concerto, som jeg skrev om i det første innlegget fra London, er tydeligvis et unntak når det gjelder muligheten til å spasere rett inn fra gata og bestille afternoon tea. Man booker afternoon tea. På minst 24-timers varsel.

«So the cakes can be freshly baked», forklarte damen og så på meg som om jeg hadde stått ved gaten på en flyplass og spurt om det tilfeldigvis var noen ledige plasser på dette flyet.

Vi endte opp med å spise vanlig middag på et sted som het Kitchen & Brewery, og det var helt greit. Jeg trøstet meg selv med å spise en enorm og ekstremt søt dessert som heter Eton mess.

Eton mess. Skjea er en spiseskje, ikke en teskje … 

Men joda, det er godt å komme hjem også. I kveld skal vi spise vår første egenlagde middag på lenge, og det er egentlig helt greit. Restaurant er stas, men det blir ikke like stas når man gjør det hver dag, to ganger om dagen. Mandag kveld hang faktisk Lillebror over bordet på hotellrestauranten og utbrøt med sin mest sjarmerende sutrestemme: Jeg åhåhårker ikke dessert!

Ja, det kan faktisk bli for mye av det gode. Nå gleder jeg meg til skikkelig late dager hjemme! 🙂 

– Renate –

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#wales #dyffryngardens #llantwitmajorbeach #llantwit #nashpointlighthouse #nashpoint #lighthouse #ogmorecastle #ogmore #cardiff #cardiffcastle #reise #england #reismedbarn #sommerferie #sommer  #afternoontea  #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }
/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.
We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Vil du ha epost om nye blogginnlegg?

* indicates required
 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg