Kvekerbryllup i Weston-super-Mare

Hovedgrunnen til at vi la ferien til England i år var at disse to damene, Amelia og Antonica, skulle gifte seg 7. juli.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skjønte at dette kom til å bli et litt annerledes bryllup da jeg sammen med bryllupsinvitasjonen fikk en brosjyre som het «A Quaker Wedding». Der stod det ganske detaljert hvordan vielsen skulle foregå, så jeg kom godt forberedt til den lille byen Weston-super-Mare på Englands vestkyst.

En av de viktigste forberedelsene var at guttene ble igjen i leiligheten og først kom til festlokalet etter at seremonien var over. Det var en helt riktig avgjørelse, skjønte jeg da det hele var i gang. Å være helt stille over lengre tid faller ikke spesielt naturlig for verken Storebror eller Lillebror.

I lokalet var stolene satt i en sirkel i midten, og så i halvsirkler bakover på to sider. Det var ikke mulig å ta bilder, siden vi skulle sitte helt stille. Seremonien startet med at alle satt helt stille i flere minutter, før brudeparet kom inn og tok sine plasser i den innerste sirkelen. I en kvekervielse er det ingen som vier brudeparet, så vielsen skjer ved at paret reiser seg opp og sier løftene sine til hverandre mens de holder hender. Da dette var ferdig satt de seg igjen og det var stille i flere minutter. Eller, så stille som det kunne bli − dørene i begge ender av lokalet stod åpne på grunn av varmen − så litt måkeskrik og trafikkdur hørtes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inni denne bygningen var vi. 

Etter hvert var det noen av kvekerne som reiste seg for å si noen ord, og mellom hver lille tale var det igjen stillhet noen minutter for at man skulle reflektere over det som var blitt sagt. Til slutt tok to av menighetens eldste hverandre i hånden, og det markerte avslutningen på seremonien. Vi som var gjester skulle også håndhilse på alle som var innen rekkevidde. Etterpå stilte vi oss i kø for å signere bryllupssertifikatet.

Det var en fin seremoni, men det var godt når det var slutt på stillheten. Jeg er ikke supergod til å sitte helt stille, og jeg satt på en skikkelig knirkete stol, så jeg måtte time endring av sittestilling til hver gang en ny kveker reiste seg for å si noen ord.

Min samboer kom med guttene når festen skulle i gang, og det var en helt vanlig bryllupsfest med god mat, taler, bryllupskakekutting og smalltalk. Jeg hadde en lengre samtale med to menn om hvorvidt «tepid» er kaldere enn «lukewarm». Guttene ble utålmodige etter hvert, til tross for de flotte aktivitetsposene Amelia hadde laget til dem, så de dro tilbake til leiligheten i syvtiden, mens jeg ble igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amelia og Antonica. 

Da de eldre begynte å forlate selskapet dro de som var igjen til en bar, hvor vi feiret brudeparet med en drink eller to, med lykkelige fotballsupportere som bakgrunnsstøy. 

Jeg hadde ikke hørt særlig mye om kvekerne fra før, men synes det virker som et veldig fint trossamfunn. Kvekerne er opptatt av at alle mennesker er likeverdige, de blir oppfordret til å leve enkelt for å ikke overforbruke naturressurser, jobbe for fred i både eget sinn og i verden, bekjempe urettferdighet og til å leve «adventurously» − i den betydning at de skal være villige til å ta risiko og prøve nye ting for å leve mer i tråd med verdiene de setter høyest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stranda i Weston-super-Mare. I dag skal vi være her og bade, også drar vi til Wales i ettermiddag. 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#reise #kveker #quakers #weston #westonsupermare #england #strand #bryllup #bryllupskake  #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }
/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.
We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Vil du ha epost om nye blogginnlegg?

* indicates required
 
 

2 kommentarer
    1. Takk for denne flotte beskrivelsen av bryllupet. Vi likte å ønske deg velkommen til Weston-super-Mare. Selvfølgelig ser stranden alltid slik ut. 🙂

    2. Shena Deuchars (Kveker fra Wes: Thank you, Shena 🙂 It was really nice to visit the Friends’ Meeting House. And my boys really enjoyed the beach today, the water was surprisingly warm! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg