– Vet du hva jeg synes er det gøyeste i landet?

− Mamma, vet du hva jeg synes er det gøyeste i landet?

− Nei, hva er det gøyeste i landet?

− Å ha sommerferie!

Lillebror har hittil i sommerferien vært med sin pappa for å kjøpe materialer, og sittet ved siden av et stillas og bygd dette kunstverket …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… mens pappaen har revet kledningen fra den veggen i stua hvor det lakk inn over vinduene under vinterstormene.

Lillebror har også vært med Storebror og meg på fotballskole i fire timer en av dagene. Han var ett år for ung til å delta, så han var med som tålmodig tilskuer. 

Utenom fotballskoleutflukten har Lillebror hittil i denne sommerferien, som altså er det gøyeste i landet, stort sett vært hjemme. Vi har hoppa på trampoline og lekt rundt huset, og vi har faktisk ikke vært på stranda en gang. Nervøs mamma som jeg er, så tar jeg helst ikke med meg ungene på badetur alene, og inntil ny kledning er på plass står mannen i stillas fra morgen til kveld. Men det er ingen grunn til å synes synd på Lillebror. Han er fornøyd! 

Barn trenger ikke fancy reiser for å få feriefølelsen. God tid og masse frihet er tydeligvis nok for minstemann her. Litt mer avslappede voksne, en is i ny og ne, overnatting i telt i hagen, kanskje en badetur … Et avbrekk i den vanlige hverdagen, rett og slett.  

Jeg er kanskje ikke den mest troverdige til å spre dette budskapet, siden leserne mine vet at jeg elsker å reise. Men jeg synes ikke dette er to uforenlige ting. Ja, jeg elsker å reise, og det er derfor vi reiser. Barna mine liker det også stort sett, men det har aldri vært for deres skyld vi reiser. Tvert imot tenker jeg at man må ta noen ekstra hensyn for at de små skal kose seg på tur, det er slettes ingen selvfølge at en utenlandstur er den aller beste ferien for dem. Noen barn synes det er stressende å sove på fremmede steder, og de kan også mistrives når ikke den maten de er vant til finnes tilgjengelig. Vi har etter hvert lært oss å skru ned tempoet, fordi vi har erfart at å drasse dem med fra den ene turistattraksjonen til den andre i et heidundrende tempo ikke akkurat får frem feriefølelsen hos de små. 

Ferie kan være så mangt. Jeg tror at det aller viktigste er at barna våre får oppleve at vi har mer tid til dem enn vanlig, og at vi er glade for å få denne ekstra tiden sammen med dem. Og at de har tid for seg selv også, til å somle rundt og gjøre det som faller dem inn. 

Tid.

Ja, det tror jeg kanskje er det aller viktigste ferie-stikkordet. 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#ferie #sommer #sommerferie #mamma #barn #mammablogg #reise #reiseliv #hjemmeferie #tid #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg