– Jeg må spy! (på naboens veranda)

4 år gamle Lillebror har ikke vært i barnehagen denne uken. Det hele startet lørdag formiddag med at han kom ut til meg på verandaen etter en biltur med pappaen sin og spurte lett og ledig: «Hva skal han gjøre hvis han er kvalm?» (Han har ikke oppfattet at vi sier «man»)

«Ta deg litt vann og slapp av på sofaen, du», svarte jeg.

«Ok!» sa Lillebror med et smil og gikk inn på kjøkkenet. Sekunder senere hørte jeg en lyd som hørtes ut som om et glass med drikke ble tømt på gulvet. Han kan umulig ha rukket å hente vann allerede, tenkte jeg, og det hadde jeg helt rett i. Katastrofeområdet bredte seg utover overraskende mange kvadratmeter − når væske med biter i treffer en flate fra en viss høyde blir det en del sprut.

Han spydde tre ganger til utover lørdagen, like plutselig hver gang, og med en like nonchalant holdning. Siste gangen avbrøt han seg selv midt i en setning med: «Jeg må spy». Jeg løp etter bøtta, han spydde til det var tomt, og så dro han håndbaken fort over munnen og fullførte setningen han hadde begynt på før han spydde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tok ikke bilder av noen av spyepisodene, så her er i stedet Lillebror med en veldig amerikansk kongle. 

Søndag var han i fin form og mandag kveld hadde vi holdt 48-timers karantenen og var sikre på at alt var over, så da naboen inviterte alle barna som bor rundt her til bading i bassenget deres takket vi ja. Hvis jeg skal være helt ærlig er det mulig at det kun var gått 47 timer, men jeg trodde virkelig ikke at den grensen skulle tas såpass bokstavelig. 

Lillebror badet og koste seg, men plutselig kom han opp fra bassenget med hånden foran munnen og et litt desperat blikk: «Jeg må spy!» Vi rakk å løpe noen meter bort fra der alle satt, men naboens veranda er stor, så vi var fortsatt på verandaen da han spydde. Naboen måtte frem med høytrykksspyleren og festen var over for vår del. Det var ikke særlig stas, men nå i ettertid ser jeg at jeg nok heller bør være takknemlig for at han klarte å komme seg ut av bassenget og bort fra folk − dette kunne fort blitt en liten katastrofe.

Nå er 48-timers karantene nr. 2 over. Men man går liksom litt sånn og venter − hvem er den neste som blir syk, tro? Det kan hende vi slipper unna, men det er slettes ikke sikkert. Jeg tygger i alle fall maten litt ekstra godt, sånn i tilfelle.

– Renate –

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#omgangssyke #spysyke #kvalme #spy #syktbarn #syk #førtiåttetimer #48timer  #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg