Drikk, strekk, gjesp …

I dag startet jeg dagen med å sitte eksamensvakt i tre timer. Eksamensvakt må ikke forveksles med tentamensvakt. Tentamensvakt er som en liten ferie fra den hektiske skolehverdagen. Når elevene er godt i gang med prøven kan man legge beina på bordet og lese en bok, løse kryssord eller besøke favorittnettsidene sine.

Eksamensvakt derimot er bare timevis med stillhet og stirring. Det står i reglene at det ikke er lov for eksamensvaktene å rette prøver, ikke lov å lese, og ikke lov å bruke mobil eller pc. Det er i det hele tatt veldig lite som er lov, vi skal bare sitte der og se på elevene og håpe på at noen rekker opp hånda så vi får bevegd oss litt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omtrent sånn sitter man når man er eksamensvakt. Her bare øver jeg. 

La oss kalle en spade for en spade: Det er fryktelig kjedelig å sitte eksamensvakt. Jeg kan faktisk ikke komme på noe som er kjedeligere. Jeg kan oppsummere dagen min omtrent slik: 

Jeg drakk litt vann, strakk meg, gjespet. Så et lite sekund på hver elev for å se om noen rakk opp hånda. Viktig å ikke stoppe opp for lenge, ingen liker å bli stirret på når de har eksamen. 

Jeg strakk meg, gjespet, drakk litt vann. Så på føtter som dinglet rastløst under pultene. Et papir flagret ned fra en pult i gjennomtrekken. 

Jeg gjespet, drakk litt vann, strakk meg. Noterte noen idéer på et ark og la den høyre leggen over den venstre. 

Jeg drakk litt vann, strakk meg, gjespet. Så på en elev som stirret tomt fremfor seg, og en annen som bøyde seg for å ta opp en penn som var falt på gulvet.

Jeg strakk meg, gjespet, drakk litt vann. La merke til at man ikke kan se lyspærene i lampene i aulaen, de er skjult i en liten kuppel som sikkert er full av døde insekter.

Jeg gjespet, drakk litt vann, strakk meg. Så på en elev som hadde lagt hodet sitt ned på pulten og ønsket et øyeblikk at jeg kunne gjøre det samme.

Jeg drakk litt vann, strakk meg, gjespet. Hørte på lyden av ivrig tastaturklimpring og dunkingen fra anleggsarbeid utenfor.

Jeg strakk meg, gjespet, drakk litt vann. Så på en elev som kikket gjennom notatene sine, hørte en stol som knirket. 

Jeg gjespet, drakk litt vann, strakk meg … 

 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#eksamensvakt #eksamen #skole #kjedsomhet #kjedelig #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg

4 kommentarer

Siste innlegg