Slik snikspiser du godteri før ungene har lagt seg

Å snikspise godteri etter at barna har lagt seg er en naturlig del av en god oppdragelse. Vi hjelper ungene våre til å holde seg sunne og friske ved å nekte dem godteri på hverdager, mens vi selv forbeholder oss retten til å nyte et selvdestruktivt kosthold. 

Og noen ganger er søtsuget umulig å motstå helt til ungene er i seng, ikke sant? Her har du tipsene som får deg gjennom ettermiddagstimene:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koser meg i sola med en kopp “kaffe” … 

Cola i kaffekopp: Vent til barnet skal på do eller er i et annet rom, så de ikke hører lyden av flaska som blir åpnet. Hell over i kaffekopp og bli på kjøkkenet til den verste boblingen har gitt seg. Så spaserer du nonchalant inn til barna mens du blåser litt på overflaten av koppen. Du sier ikke at den er varm, man skal jo ikke lyve − du bare legger til rette for en beleilig misforståelse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spraking med kjedelig pose: Når du åpner en pose i kjøkkenskapet som spraker litt, la oss si en seigmannpose, og poden overraskende kommer inn i rommet, flytt hendene raskt over til en annen pose med ganske lik lyd, for eksempel en pose med pastaskruer. Lat som om du ser etter noe å ha til middag og avled barnets oppmerksomhet ved å spørre om det hadde vært godt med pastaskruer og kjøttsaus til middag i dag.

Sjokolade i sofahjørnet: Her er tv en viktig ingrediens. Sett på et av barnas favorittprogram, og plasser en veldig liten bolle med sjokolade i hjørnet av sofaen der du sitter. Stikk hånden ned i hjørnet akkurat når det skjer noe spennende på skjermen. For sikkerhets skyld er det lurt å liksom tilfeldig snu seg i en annen retning akkurat i det man putter det i munnen, du kan for eksempel late som om du hoster. Ta små biter, hvis du stapper munnen full er det fort å bli avslørt hvis et av barna plutselig spør deg om noe. Ikke tygg − bare la sjokoladen smelte i munnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harryhandel: Godteri er så vanvittig billig i Sverige, det føltes riktig å hamstre litt. 

Kjøp deg tid: Noen ganger, når ungene nettopp har gått ut for å leke, føler man seg såpass trygg at man har godteribollen stående åpenlyst på stuebordet. Men så kommer de plutselig inn igjen! Her er det ingen tid å miste. Reis deg fra sofaen med en gang du hører ytterdøra, og møt ungen før den kommer inn i stua. Foreslå at dere skal leke med lego sammen eller lese en bok, sånn at du kan be dem gå på rommet sitt og hente det dere skal bruke. I mens skynder du deg tilbake til stua og fjerner alle bevis.

Smoothie med något attåt: Det store plusset her er at du gir barna dine noe sunt og godt i samme slengen. Fyll på med bær og sunne saker, og spør barna om de har lyst på litt naturell yoghurt i sin smoothie. Send dem inn i stua med hver sin ferdige drikk og lag din egen til slutt. Etterpå, når de ser at din smoothie ser veldig kremete og bleik ut, antar de at det er naturell yoghurt. Det er det naturligvis ikke − det er massevis av deilig vaniljeis.  

Lykke til! 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? 🙂

#godteri #sukkeravhengig #godis #snikspising #sjokolade #søtsug #sukker  #nettavisen #muligensirrelevant #side2 

10 kommentarer
  1. 😂 lo godt nå. Kjenner alle triksene du beskriver veldig godt 🤣 Har drukket mange Pepsi Max-kopper kamuflert som kaffe opp igjennom årene, jeg som ikke drikker kaffe😅 Og har de merkeligste gjemmesteder for sjokoladen. Hilsen kreativ, sukkeravhengig firebarnsmor

  2. Har drukket brus i kaffekopp så lenge at jeg ikke husker å bruke glass når jeg er alene engang. Chipsskål under en pute er heller ikke uvanlig, når jeg sitter å ser på TV før barna har falt i søvn. Da gjelder det å tygge sakte så de ikke hører den knasende lyden 😀

  3. Satt og lo for meg selv. Tror faktisk jeg har prøvd alt på lista😄Det gikk egentlig overraskende greit helt til jeg falt for fristelsen å ha isbiter i «kaffekoppen» ..den lyden reagerte de på😉

  4. Haha, ja her kjenner jeg meg igjen!! Men den aller verste godtespisinga er definitivt i bilen på vei hjem fra jobb 🤣 Mine fine små legger grunnlaget for livets matvaner med havregrøt, vann, leverposteiskiver og smoothie mens mor koser seg med sjokolade og cola zero…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg