Guidet tur i Stockholm sentrum

Som du kanskje leste i forrige innlegg, er vi i Stockholm på besøk hos min bror og kona hans. Lørdagen tilbrakte vi til fots i Stockholm sentrum, med shopping og sightseeing, guidet av Benjamin og Margreta. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kirke som lå rett ved en av handlegatene i Stockholm. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En øyenstikker slo seg ned på armen til min samboer og ble sittende der i flere minutter. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benjamins svoger, som er amerikaner og også heter Benjamin, har startet barbershopkjeden MacLaren Barbers, som har to barbershops i Stockholm. I den ene har broren min utsalgssted for luene sine fra Red Hat Factory. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en søppelkasse, bare sånn for å vise hvor vi er. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et tre i en park i sentrum, rett ved slottet og Riksdagen. Jeg liker å ta bilder oppover. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Firkanttrær. Ser ut til å være veldig populært her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En vakt ved slottet. Det svenske slottet er ikke noe spesielt vakkert syn, om det er lov å si. Enormt stort, men bygningen er ikke spesielt pen. 

Vi spiste på Espresso House, hvor Benjamin fortalte om en traumatisk mozzarellaopplevelse han hadde hatt der. Han hadde svelget en bit av den seige osten, da han oppdaget at det han hadde svelget ned fortsatt hang fast i baguetten han holdt i hånden. Kinkig situasjon. Først prøvde han desperat å få tygget over så den delte seg, men det fungerte ikke. Da han kjente at han begynte å brekke seg, skjønte han at eneste løsning var å ta tak i osten og dra opp igjen det han hadde svelget. Etterpå stirret han hardt på pcen til han var sikker på at alle som hadde vært vitne til mozzarellahendelsen var gått. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benjamin og Margreta i tråbåt. Vi leide båter i en time, og tråkket oss bortover langs Stockholms dyreste leilighetsstrøk. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillebror og jeg måtte nøye oss med å være passasjerer. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mange fine, staselige bygninger langs vannet her. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er det hjørnet av Åhlens hvor en lastebil endte sin ferd etter å ha kjørt ned og drept og skadet mennesker i fjor. En venninne av Benjamin og Margreta var på jobb i sminkeavdelingen som er rett bak vinduene her. Veggen ble ferdig fikset for ikke så lenge siden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av mange limo’er vi så i byen. 

I tillegg til alt dette var vi en tur på Middelaldermuséet, og etterpå så vi en gjeng fra Hare Krishna som danset og sang seg gjennom gatene i Gamla Stan. Vel, det var andre dagen i Stockholm, også kommer det et innlegg om dag tre, for den som er interessert. Da var vi i klatrehall … 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? 🙂

#reise #foto #stockholm #sverige #barn #lek #tråbåt #maclarenbarbers #redhatfactory #limousine #nettavisen #muligensirrelevant #side2 

2 kommentarer

Siste innlegg