Slik overlevde vi gratisdagen i Dyreparken

Hvert år får alle barn som har konto i Sparebanken Sør invitasjon til en gratis dag i Dyreparken i Kristiansand. Nei, nei, dette er ikke et sånt innlegg som jeg har fått betaling for å skrive. Og nettopp fordi det ikke er det, så kan jeg fortelle deg akkurat hvordan det er.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn. Sånn er det. Blant annet. 

Det er så mye folk! Det er så sjukt mye folk! Den første gangen vi skulle dit på gratisdagen dro vi så tidlig at vi var der da parken åpnet. Eller, rettere sagt, vi sto fortsatt i bilkø på E-18 da parken åpnet. Og så fikk vi parkeringsplass langt oppi hutiheiti og brukte 20 minutter på å gå tilbake til parken, og så sto vi i kø i 20 minutter til før vi kom inn. 

Så i går dro vi dit to timer etter at parken hadde åpnet. Vi måtte fortsatt parkere et stykke fra Dyreparken, men som dere kan se av bildet i dette innlegget, har min samboer ingen problemer med å finne litt alternativ parkering, så vi trengte ikke å gå fullt så langt som mange andre.

Og her kommer overlevelsesstrategien: Vi skrur ungenes forventing ned til omtrent nullpunktet før vi drar. Vi skal ikke ta tømmerrenna, bobbanen eller Colorline-bilene. Vi skal ikke ta noe som helst som man må stå i kø til. Vi skal ikke se på noe show, og når dyrene skal mates og alle flokker seg rundt kommer vi til å være i andre enden av parken. Vi har med niste, så vi kan spise når vi blir sultne uten å stå i kø eller slåss for å finne et bord. Guttene tok det med fatning.

Og en viktig ting til: Man trenger ikke å rekke alt! Vi liker å si at vi drar på slike arrangementer for ungenes skyld, men vi drar dem som oftest med oss fra det ene til det andre for å rekke mest mulig, uten å spørre hva de vil.

I dag tilbrakte vi faktisk aller mest tid på lekeplassen og i jungelløypa, sånn ble det bare. Og det var veldig gøy! Storebror og fetteren hans gjorde flere runder her. Fortjener jeg et par ekstrapoeng for gjennomført jungelløype med sekk?  

Vi traff flere venner, helt tilfeldig, eller egentlig ikke så veldig tilfeldig kanskje, siden nesten alle vi kjenner var der. 

Nå høres det kanskje ut som om jeg takler sånne dager helt flott, men sannheten er at jeg egentlig ikke takler det i det hele tatt. Det er derfor vi har utviklet overlevelsesstrategien. Jeg blir aggressiv og særdeles utrivelig når jeg utsettes for folkemengder, derfor er det best for alle at jeg unngår dem. Jeg krydrer teksten herfra med litt dyrebilder jeg tok i går, mens jeg forteller om alt som irriterte meg under gårsdagens dyreparkbesøk. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kan jo begynne med damene som går side om side med hver sin barnevogn og skravler. Side om side. På den to meter brede gangstien … Og folk som tyner seg frem fordi de tilsynelatende er litt viktigere enn oss andre. Jeg og Lillebror ble nærmest dyttet ut av en av de smale passasjene mellom to hus i Kardemomme by, av en dame som lurte på om hun kunne komme ut. Ja, vi er også på vei ut, sa jeg da og gikk videre det ene skrittet som var igjen å ta før vi var ute. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og folk som går med sekk som har glemt at de går med sekk og bråsnur seg når de står ved siden av deg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I tillegg irriterer jeg meg over ting som ikke går ut over meg i det hele tatt. I går sto vi på gangveien i et område i parken som heter Nordisk villmark. Vi så ulv på den ene siden av gjerdet, og på den andre siden satt det en ugle i et tre. En mamma drev og maste på datteren sin om å se på ugla, mens den to-tre år gamle datteren var opptatt med helt andre ting. Jenta tittet opp og så seg litt halvhjertet rundt hver gang moren gjentok at hun måtte se på ugla og pekte og forklarte ivrig hvor hun skulle se. Jenta så ingen ugle og så definitivt ikke ut til å plages av det. Til slutt tok moren tak under haken hennes og holdt hodet til jenta slik at hun kunne se ugla. Sikkert godt ment, men kjære vene for et gnål!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man er mange tusen mennesker samlet på et sted er det ikke noe som heter å ha noe for seg selv. Når man skal fotografere barna sine inni fengselet i Kardemomme by, for eksempel. Nei, jeg nekter ikke barna mine å gå inn der fordi du vil ta bilde av dine barn alene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men ellers var det en super dag, veldig hyggelig av banken å invitere oss. Vi fikk se mange dyr. Tigeren lå oppå taket på tigertunnelen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så dette var alt vi fikk se av tiger, i alle fall akkurat da. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt fikk jeg sukkerspinn, og dermed var dagen komplett. Det blåste veldig der jeg kjøpte det.

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂  

#dyrepark #dyr #dyreparken #mammablogg #familieliv #familie #fjellrev #gaupe #gepard #tiger #alligator #sparebankensor #gulle #gulledag #gratis #muligensirrelevant #nettavisen #side2 #blogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg