Den fryktede Lånebokseren

Som mange andre småbarnsmødre går jeg til enhver tid rundt med en huskeliste i hodet. Med barn i barnehage og på skole er alltid noe man absolutt ikke må glemme, og jeg er livredd for at mitt barn skal være han stakkaren som mangler det som skal brukes den dagen. Han som står der uten gave i en bursdag, uten skøyter på skøytedagen eller uten kostyme på karnevalet.

Bare tanken på det gjør meg dårlig, så jeg har utviklet lappe- og alarmsystemer som skal sørge for at alt er på plass til riktig tid.

Badetøy til svømmetimen, syltetøyglass som skal trylles om til lykt i barnehagen, ski på skidagen, redningsvest når barnehagen skal på båttur, støvler når det regner, bok til lesetimen, riktig antrekk til uteskolen og pølser hvis de skal ha bål, penger til bussen når Storebror skal være med noen hjem, forkle til bakedagen, flagg til 17. mai-togøvelsen − puh, man kan jo bli svett av mindre!

Ja, også var det påfyll av klær til skiftekurven i barnehagen. Alt fra rulling i søledammer til å ikke rekke doen i tide gjør at barnehagebarn trenger mange skift. Jeg vet det. Men av en eller annen grunn er det likevel her det stadig svikter. Det er også her den fryktede Lånebokseren kommer inn i bildet … 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

At poden kommer hjem fra barnehagen iført Lånebokseren er det fysiske beviset på at jeg har feilet som mor. En ting er lånestøvlene eller låneregnbuksa, sånt kan jo skje den beste en gang i blant. Men lenger ned enn til Lånebokseren går det ikke an å synke. Skammen er stor. Jeg er en ubrukelig mamma, jeg klarer ikke en gang å sørge for at barnet mitt har rent undertøy liggende i kurven sin i barnehagen, så han er nødt til å dele undertøy med hele barnehageavdelingen. Ville jeg likt å måtte ta på meg undertøy som halve kollegiet mitt hadde brukt før meg? Neppe. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den fryktede Lånebokserens utseende gjør da heller ingenting for å bøte på skammen, om det er lov å påpeke det. Den har ett hull foran og tre hull bak. Det skal ikke være noen tvil om hvor lavt man har sunket. 

Jeg skal skjerpe meg, jeg lover. Allerede nå skal jeg legge en bunke med skiftetøy ved ytterdøren så jeg husker den til mandag. 

– Renate –

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? 🙂

#mammablogg #barnehage #skiftetøy #lånebokser #stress #nettavisen #muligensirrelevant #side2

3 kommentarer
  1. Kanskje legge igjen en par ekstra undertøy i barnehagen? Eller investere i nye låne-undertøy siden dere er aktive brukere😂
   Selv har jeg kun fått hjem ene barnet i låne-undertøy en gang. Det eneste som var grusomt akkurat pga dette er den heller uvanlige størrelsen på barnet. Noe som ofte resulterer i at låneklær ofte er akkurat så for små at det er ubehagelig å både ha på og se på.
   Kanskje et bevist hint fra de ansatte? At dere får denne hullete lånebokseren. Et par ekstra boksere som merkes lånetøy er kanskje lurt 🤣👆

  2. Dette skjer den beste 😂 Nå har jeg fire barn, to på skole og to i bhg, jeg har hatt bhg barn i 10 år og først i høst ble jeg tipset om noe som har gjort det å holde kontroll på byttetøy som en lek ☺ Kjøp Ziplock poser i ulike str, en pose for hver type plagg. En til sokker, en til truser, en til bukser osv. Merk posene med type plagg og navn. Gjør avtale med bhg om at når de tar siste plagget i posen legges den tomme posen i sekken så ser du fort at det trengs påfyll👌🏻

  3. Anonym: Oi, dette høres ut som mye arbeid, både for oss og barnehagen 😀 Tror jeg satser på den gamle taktikken – å ta med en haug hver gang jeg kommer på det, og la lånebokseren av og til minne meg på at jeg fortsatt har forbedringspotensiale som mor. 😉 Men takk for tips, det er sikkert helt topp for ryddige mennesker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg