Ett år med grått hår

Nå er det gått litt over ett år siden forrige gang jeg farget håret mitt, så det er på tide med en oppdatering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg postet dette bildet i fjor hadde jeg droppet hårfargen i et par måneder, og var i tvil om jeg kom til å klare å la være å farge. Jeg har jo tross alt farget håret siden jeg var femten år gammel, så det var litt rart å plutselig droppe det. 

Men nysgjerrigheten vant, i tillegg til det faktum at håret mitt VIRKELIG fortjener en pause. Den verste mishandlingen jeg har påført mine lokker var da jeg bleket dem med hjemmebleking to ganger på rad, gredde midtskill og farget den ene siden blå og den andre rød. Siden fargen på håret mitt etter blekingen var mer gul en blond ble det blå håret snart grønt og den røde siden ble oransje.

Dette var på den tiden H&M solgte shampo som gradvis farget håret, så jeg kjøpte en med oransje farge, og møtte opp til første skoledag på videregående med knall oransje hår som rakk omtrent til midjen. Senere meldte jeg meg gjerne som prøvekanin hvis frisørlærlinger skulle øve seg med kjemikalier, og da jeg ble lei hele greia holdt jeg meg til variasjoner av sort og mørkebrunt. Helt til i fjor.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle foto: Natalie Andersen 

Så sånn ser det altså ut. Jeg hadde fotosession med lillesøster på fredag, og fikk for første gang se ordentlig selv hvordan håret ser ut fra alle vinkler. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen fordeler får man med grått hår; jeg har ikke blitt spurt om legitimasjon på polet de siste månedene. Det var én fordel. Er det flere tro? At jeg slipper å farge. Men jeg ser litt blass ut i ansiktet − det er ikke en fordel. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er liksom tre lag av farger. Det øverste er helt naturlig, det midterste er antakelig farget med sånn farge hvor det står på pakka at den vaskes ut etter åtte uker, men som alle vet at aldri vaskes helt ut. Og resten er farget lag på lag med mørkebrun farge av den typen som virkelig holder løftet sitt om å være permanent. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hudpleieren min, som var litt bekymret for hva jeg skulle gjøre på 17. mai i fjor, synes nå at håret mitt ser mye bedre ut, og synes de naturlige stripene mine er interessante. Og Storebror, som nettopp kom innom og lurte på hva jeg driver med og fikk se før-bildet, sa at håret mitt ikke ser så grått ut nå som det gjør på bildet. Og det var ikke bare for å være snill, for han lurte på hvorfor. Kanskje fordi kontrasten ikke er så skarp lenger? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når det fargede kommer litt lenger ned kan jeg nok slippe unna med å kalle det dip-dye. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når jeg setter håret i strikk, som jeg holder på med her, får det en litt rar effekt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det grå slutter akkurat der strikken er, så jeg har fått et par kommentarer om at det ser ut som at hestehalen er fake hår som er festet på. Det er nok ikke ment som et kompliment. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men, som man kan se her, er det en del naturlige striper. Det vil si; jeg er ikke helt grå ennå! 

Planen videre nå er å bare la det grå fortsette å vokse ut i fred og fordragelighet, til alt er grått. Så skal jeg gå sånn til jeg blir lei, og begynne å farge det mørkt igjen − senest rett før jeg fyller førti. Jeg begynner å bli vant til det grå håret, og trangen til å forklare meg til alle jeg møter er nesten borte. Det er mitt hår, så det er jo jeg som bestemmer. 

Og det er lettere nå enn det var de første månedene. Når man går med to-tre cm ettervekst ser det bare ut som om man er lat, mens når det er snakk om nærmere 20 cm så skjønner folk at dette er noe man gjør med vilje. Og det er greiere, synes jeg, selv om de sikkert lurer på hvorfor. 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? 🙂

#hår #gråtthår #hvitthår #frisør #dipdye #ilandsproblem #ettårmedgråtthår #prosjektgråtthår #nettavisen #muligensirrelevant #side2 

12 kommentarer
  1. Definitivt interessant. Synes det er stilig!
   Alltid spennende å se hvor lenge en hårfarge sitter, og hvordan den ser ut til slutt.

  2. Nå er det nesten så jeg angrer på at jeg farget håret i går kveld 😛 Da hadde jeg ikke gjort det siden før jul, så de grå hårene som dukket opp over natten (nesten) etter jeg ble tobarnsmamma var ganske så synlige. Men jeg har også lekt med tanken om å bare ka det være, og jeg må si jeg synes du var minst like fin på etter-bildene 😀

  3. Jeg syns du ser smashing ut med både grått hår og ettervekst. Det var ikke utpreget grå akkurat? Skjønner broren når han sier det ser mindre grått ut, kontrasten mot veldig mørkt fremhevet nok gråfargen. Med ditt ansikt kan du ha hvilken farge du vil, du stråler uansett 😀

  4. EnSjokomansBekjennelser: Ah, tusen takk, det var veldig pent sagt 🙂 Det er ganske grått, altså, på det ene hestehalebildet med dagslys rett på ser man ganske godt hvor grått det er. Mange hårstrå er faktisk hvite. Men det gjør ingenting 🙂

  5. Dette var inspirerende! Du ser jo yngre ut med det grå håret enn på før-bildet! Jeg er på 2-3 cm nydelig kommunefarget ettervekst nå, med striper av både grått og snøhvitt. Det klør i fingrene etter å dra til frisøren men jeg vet jo at det bare utsetter “problemet”. Håper jeg klarer å holde ut like lenge, det ser faktisk veldig fint og naturlig ut på deg 🙂

  6. Mariann: Tusen takk for det 🙂 Ja, hvis man ønsker å bare la det vokse er man kommet godt på vei med 2-3 cm. Jeg synes de første centimeterne var noe av det vanskeligste, faktisk. Etter hvert har jeg tenkt mindre og mindre over håret mitt 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg