Slik blir du kvitt skrivesperre

I dag har jeg sittet og sett på skjermen i over en time, uten å finne på noe å skrive om til bloggen. Jeg har sett gjennom bilder, gamle notater på telefon og pc, halvskrevne blogginnlegg og mye annet, for å finne noe som kunne passe å skrive om akkurat i dag. Men nei, selv om det flommer over av notater og idélister var det ingenting jeg fant inspirasjon til å skrive videre på.

Dette bildet har ingenting med saken å gjøre, men jeg trengte et bilde til innlegget, og jeg synes dette er et fint bilde. Jeg har tatt det selv og har i grunnen ventet på en passende anledning til å bruke det. Om anledningen var passende nå er jeg ikke helt sikker på, men her er nå i alle fall bildet. Snart sommer!

Alle som lever av å skrive, helt eller delvis, opplever visstnok skrivesperre innimellom. Det er veldig sjeldent det skjer meg, men rådet jeg har lært mot skrivesperre er å skrive.

Eh …

Ja, man skal bare skrive. Begynne med den første tanken som faller ned i hodet, og skrive det. Det kan være at den høyre lilletåa klør, eller at man ser ut og tenker at vinduene kanskje burde ha vært vasket eller om ikke den snøhaugen i hjørnet av plenen har tenkt å forsvinne snart.

Nå kan jo egentlig ikke en snøhaug tenke, men det er jo sånt man skriver. Man kan også beskrive rommet man sitter i, for å komme i gang.

Jeg sitter i et rom med tre hvite vegger og en limegrønn vegg, som egentlig har blitt gul med tiden når jeg ser litt nøyere etter. Det blir litt som da jeg skulle vise en venninne hvem i en folkemengde som var faren min og jeg pekte og sa at det er han med det svarte håret. Hun så ingen med svart hår, og jeg ble litt irritert, for han sto jo bare noen meter fra oss, var hun helt fjern? Til jeg plutselig ble klar over at håret hans slettes ikke var svart lenger, det var grått, og hadde nok vært det i noen år. (Akkurat som mitt). Jeg skal forresten snart oppdatere dere på prosjekt grått hår. 

Vel, jeg sitter her ved siden av denne gule veggen ved en mørkebrun pult og skriver. Ved siden av meg har jeg en musematte med Terry Redlin-motiv og en mus med sitroner på som jeg kjøpte på Walmart fordi jeg holdt på å klikke da jeg måtte bruke den paden på pcen til å manøvrere med da jeg blogget fra USA-roadtrip. Ja, det var en fin tur. Kanskje jeg skal se litt på bildene fra den igjen? Nei, ikke nå, nå må jeg skrive.

Vips, skrivesperren er borte.

Men dette er faktisk det eneste jeg har skrevet i dag, så da blir det dagens blogginnlegg. Og det tok meg fem minutter! Jeg tror det er ny rekord. Muligens også ny rekord i intetsigethet, (er det et ord?) men nå vet du i det minste hvordan du skal gripe an neste skrivesperre. 

– Renate –

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#skrivesperre #frilanslivet #blogger #skribent #frilansjournalist #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg