Gode muligheter for å tilfeldigvis lykkes

Når man ser ut av vinduet her er det ingenting som tyder på at vi er i april. Snøen hadde begynt å smelte bort, altfor sakte men likevel sikkert, da det i går kom et nytt snøfall. Det er triste greier. Men her inne skal det bli litt vår snart − jeg er i gang med et provisorisk drivhus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ikke spesielt pent, men man tager det man haver, ikke sant? I tredje etasje har vi vinduer helt ned til gulvet, så har skal frøene få masse sol og varme helt frem til det er varmt nok ute til at de kan flytte ut. Plastikkposene er for at ikke det skal lekke vann eller søles jord på gulvet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I midten her er det faktisk en liten spire allerede! Frøene ble plantet 1. april, så jeg hadde ikke forventet å se noe ennå, men i løpet av de neste dagene vil det nok sprette litt opp både her og der. Jeg aner ikke hva det er vi ser her, for jeg merker ikke pottene. Det er mye morsommere når man ikke husker hva man har plantet, da blir det mer spennende å se hva som dukker opp og gjette på hva som er hva frem til det blir åpenbart.  

Jeg har plantet gulrot, mais, gressløk, brokkoli, sukkerert, tomater, løk, gresskar og agurk, og kanskje enda flere. Kun spiselige ting, blomster er ikke like gøy. 

Dette anbefaler jeg virkelig å prøve, altså! Innsatsen som kreves er veldig liten, og belønningen kan bli stor. Barna synes det er veldig gøy når det begynner å spire, og hvis man planter en hel haug forskjellige ting nå i april er det gode muligheter for at man tilfeldigvis lykkes med noen av plantene. Om noen måneder har man kanskje fiks ferdige sukkererter og en liten agurk eller noen skikkelig røde tomater og masse gressløk. Ferskere grønnsaker får man ikke tak i, og det at man har produsert dem selv gjør at de smaker mye bedre! 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#hage #grønnsakshage #grønnsaker #drivhus #planter #vår #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

4 kommentarer
    1. Har du lyktes med gresskar? Mine overlever aldri utplantingen😬 tips mottas gjerne! Bor i nord, så vi har kort sesong for planene…

    2. Sandra: Beklager, ingen tips herfra 😀 Jeg har tidligere plantet dem direkte ute, og har aldri kommet lenger enn til en svær grønn plante, uten tegn til gresskar. Lykke til 🙂

    3. Takk😊 samme her. Får en flott svær plante med stor fin blomst men den visner og ingen gresskar…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg