Og julepuddingen varer helt til påske …

God påske! 

Helt siden november har jeg hatt en engelsk julepudding liggende i kjøkkenskapet. Jeg har alltid vært nysgjerrig på denne noe spesielle juletradisjonen, så jeg kjøpte en da jeg var i London, og tenkte å spare puddingen til en spesiell anledning i jula.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jula kom og gikk igjen, uten at det hadde dukket opp noen anledning som var spesiell nok. Jeg må innrømme at bildet på pakningen ikke egentlig frister meg, og etter hvert måtte jeg også innse at jeg egentlig ikke sparte den til en spesiell anledning, jeg bare utsatte å smake på den fordi jeg egentlig grudde meg litt. Selv om holdbarhetsdatoen tilsier at den godt kan vente helt til neste jul, orker jeg ikke å ha det hengende over meg så lenge. Så nå er dagen kommet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I innholdsfortegnelsen står det blant annet: Sultaner, rosiner, palmeolje, appelsinskall, kandisert sitronskall, sherry, rom, brandy, koriander, kanel, nellik, fennikel, ingefær, muskatnøtt, kardemomme og gjær. Disse ingrediensene rører de sammen og lar det stå i flere måneder for å “modnes”. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi begynner å nærme oss. Nå skal jeg stikke hull i den hvite plasten og sette den i mikroen på full styrke i 50 sekunder. Så er det showtime … 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Æsj, det ser ut som … Nei, jeg skal ikke si det. Men, det ser virkelig ikke innbydende ut. Kanskje den er litt overmoden? Den har modnet i 6 måneder står det, men det var på pakkedatoen, og jeg har hatt den i 5 måneder etter det. Den er veldig moden, ingen tvil om det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ville du ha smakt på dette? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg legger det over på en skål. Det ser i alle fall bittelitt bedre ut på denne måten. Det lukter rosin. Jeg spør guttene om de vil smake. Den ene rynker på nesa og går litt nærmere, den andre kaster et blikk på den brune klatten og takker nei. Ved nærmere ettersyn er broren enig: Nei takk! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skjønner jeg hvorfor mamma kaller det “å spise med lange tenner”. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg spiste en ørliten bit. Både konsistens, farge og det generelle utseendet byr meg imot. Det er også noe med tanken på at det har stått og godgjort seg i rundt ett år. Jeg vet det skal være sånn, men jeg foretrekker nok heller litt ferskere desserter. Det smaker søtt, det smaker rosin, og alkoholsmaken er veldig tydelig. Så tydelig at jeg knapt la merke til krydderet. 

Konklusjon: Vi kommer til å fortsette å ha riskrem til dessert på julaften. Og jeg er lettet over å endelig ha smakt på Christmas Pudding − jeg har lest om den i utallige engelske julemagasiner i årevis, og måtte bare vite what the fuzz is all about. Og akkurat det − det tror jeg du må være brite for å forstå. 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#juledessert #jul #julepudding #christmaspudding #æsj #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

4 kommentarer

Siste innlegg