Skolebuss-sjåfør i særklasse søkes

Der jeg bor har vi i 33 år hatt en helt spesiell skolebuss-sjåfør. Jeg kan umulig tenke meg at alt det han har gjort har stått i stillingsinstruksen hans. Alf heter han, og nå på fredag hadde han sin siste arbeidsdag. Da ble det veldig tydelig hvor viktig han har vært i bygda.  

Mange av oss har selv blitt kjørt til skolen av Alf og senere fått følge egne barn til bussen hans. En av disse mammaene, Elise, tok initiativ til å samle inn en gave til den populære buss-sjåføren. Hun tenkte seg en konfekteske og kanskje en blomsterbukett og lurte på om noen ville vippse et lite bidrag? Det var det veldig mange som ville, så gaveidéene måtte stadig oppjusteres i takt med summene som kom inn. Til slutt ble det både blomster, iPad, reisegavekort og en pen sum i kontanter. 

Da Alf på fredag ankom skolegården for siste gang visste han ingenting om at alle elevene på skolen sto og ventet på ham med flagg og roser. En buss-sjåfør, en buss-sjåfør, det er en mann med godt humør, sang barna da Alf kom ut av bussen. Så fikk han hundrevis av klemmer og roser, og hvert barn sa takk for turen. Deretter sang de for ham igjen, ingen er som deg, og Alf fikk overrakt et hefte hvor hvert barn hadde skrevet en personlig hilsen til ham. 

Du vil bli savnet: Alfs aller siste tur, med hilsener fra skolebarna på bakluka. Foto: Elise Sælid Fjøsne

Det hele var så utrolig flott, og det er fortsatt mange tårer, mange Facebookhjerter og så mange fine ord om denne mannen som har brakt bygdas barn trygt frem og tilbake hver skoledag i 33 år. Alf fikk en dag han nok aldri kommer til å glemme, og det var så veldig fint å se hvor glad han ble. Altfor ofte blir slike hyllester spart til begravelser, og da er det jo litt i seneste laget … (Det er for så vidt en ting å tenke litt over.)  

Men så til stillingsutlysningen. Jeg har ikke konferert med selskapet Alf jobbet for, så dette er bare en liten ønskeliste fra usedvanlig bortskjemte foreldre. Heldigvis har vi fortsatt en flott skolebuss-sjåfør igjen, men det er to bussruter, så vi trenger én til. Vi ønsker en person som:

♥ Alltid er i godt humør. 

♥ Kan navnet på hvert enkelt barn, vet hvor de bor og hvem foreldrene deres er.

♥ Venter en liten stund hvis barnet ikke står på buss-stoppet om morgenen, i tilfelle hun bare er litt sent ute i dag.

♥ Deler av tyggispakka si.

♥ Låner bort telefonen sin hvis barna trenger å ringe hjem. 

♥ Sier: “det går greit, du kan betale neste gang du skal på bussen” til fortvilte barn som skal være med venner hjem og har glemt busspenger. 

♥ Megler i krangler mellom barna når det trengs.  

♥ Slår av motoren på siste stoppested og lar barna høre ferdig sportssendinga på radioen før han kjører videre. (Det var hoppuke − Espen Bredesen lå an til å vinne.)

♥ Går ut av bussen og følger barna over veien hvis det er mye trafikk.

♥ Kjører barnet helt til døra dersom han er sistemann på bussen og det er litt mørkt eller glatt.

♥ Tar med seg gjenglemte votter hjem og tørker dem, og leverer dem tilbake klare til bruk dagen etter.

♥ Deler ut penger til mat når noen har glemt niste til treninga.  

 

Ja, det er jo lov å drømme?

Takk for turen, Alf.

– Renate – (og helt sikkert noen hundre til) 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#bussjåfør #mannmedgodthumør #alf #buss #skoleskyss #service #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

4 kommentarer
    1. Alle skulle hatt en bussjåfør som Alf! Her jeg bor var det også en slik bussjåfør, og vi ble så glad i han alle sammen. Han kjøpte alltid en liten bursdagsgave til deg når du hadde bursdag, smilte, skværet opp om du kranglet med noen, kjørte deg så nært han kunne huset ditt, og visste selvfølgelig hva både du og foreldrene dine het! Ekstra stas var det når vi fikk låne mikrofonen hans og synge karaoke i bussen!
      Nei, alle skulle vært som disse flotte sjåførene!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg