– I am not polish

Denne helgen er jeg og min venninne Kristin i Gdansk. Vi kom hit i går, etter en usedvanlig kort og grei tur. Direktefly fra Kristiansand, bare 1 time og 20 minutter i lufta. Passer meg og flyskrekken min bra. 

Da vi hadde plassert alt pakk på hotellrommet tok vi oss en tur ut i gatene. Vi hadde ingen konkrete planer og hadde ikke sjekket kart, vi bare gikk ut av døra til hotellet og ble enige om å gå til høyre. Folk vi møtte så ikke spesielt fornøyde ut, det var få smil å se. Vi fant fort ut en potensiell årsak; å smile og gå samtidig er faktisk ingen god idé her. Det er rett og slett så bitende grisekaldt at glipe i munnen betyr ising i tennene, og det lidende ansiktsuttrykket kommer helt naturlig. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gikk inn på en kafé for å få litt varme i oss, og siden vi ennå ikke hadde sett noe særlig tegn til byliv bestemte vi oss for å ta frem google maps og finne litt ordentlig utav ting. Vi var helt på bærtur, neste gang går vi til venstre ut av hotellet …  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen har glemt å øse båten sin. 

Men vi hadde god tid, så da Oreokakaoen var drukket opp gikk vi mot det som så ut til å være hovedgata. Vi ble ikke der så lenge, for plutselig stod vi innimellom 11-12 politibiler parkert i små klynger og så et tjuetalls politimenn som var i ferd med å ta på seg skuddsikre vester. En liten gruppe mennesker holdt en rolig demonstrasjon, men det kunne se ut som om de forventet trøbbel, så vi hoppa inn i den nærmeste taxien og dro på kjøpesenter på den andre kanten av byen i stedet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Innkjøpene som hastet mest for oss begge var relatert til temperaturen her i Gdansk. Kristin angret fælt på at stillongsen lå igjen hjemme i Arendal, og jeg hadde klart å legge fra meg vantene i bilen på Kjevik. Å ta bilder i minus 5 med stiv kuling var en smertefull affære.

Jeg ønsket meg noen tjukke ullvotter, men etter å ha trålet 10 klesbutikker innså jeg at i Polen er det stilen som rår, komfort kommer i andre rekke. Det eneste jeg fant var et par sorte skinnhansker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da damen i kassa sa hvor mye det kostet (eller, det kan jo hende hun spurte meg om noe) smilte jeg bare og holdt frem kortet. Da ble hun irritert og sa oppgitt: «You must tell that you are not polish!» Jeg nikket pliktoppfyllende. Skal huske det neste gang jeg skal betale for noe her. Da skal jeg stirre butikkdamen alvorlig inn i øynene og si sakte og tydelig: «I am not polish».

Vi tok taxi tilbake til hotellet og spiste middag på hotellets restaurant, rett og slett for å slippe å bevege oss unødig utendørs. Der ble det ett glass vin mer enn jeg hadde tenkt, fordi det var litt mye støy og jeg trodde at kelneren sa: “Is everything fine?” eller noe i den duren, og nikket og smilte veldig, men forstod litt for sent at hun hadde spurt “Do you want more wine?” Wine, fine … 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er Kristin, en morsom turkamerat. 

Mens jeg sitter og skriver nå hyler vinden på utsiden her, skulle tro vi hadde reist på ferie til Sibir. Tror vi holder oss mest innendørs i dag, kanskje på kjøpesenter? Jeg gleder meg til å imponere kassadamer med mine nyervervede kunnskaper om hvordan utendinger bør oppføre seg i butikken.

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#gdansk #polen #grisekaldt #frossen #reise #jentetur #venninnetur #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg