Kom mars du fæle, kalde …

Mens jeg skriver dette blogginnlegget er det tre plussgrader og sola skinner. Smeltet snø har dryppet fra hagemøblene hele dagen, og innimellom rumler det som torden når store lass av snø raser ned fra taket. En liten stund hadde jeg følelsen av at våren var på vei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helt til jeg sjekka yr.no. Der fikk jeg den harde realiteten rett i fleisen − dette godværet er bare lureri. En liten vårteaser for å erte oss − det er sånn været skulle vært i mars. På værvarselet de neste dagene er det blått i blått, og i helga er det meldt minus 8 grader begge dagene, med litt vind, selvfølgelig, så følt temperatur blir minus 14. Langtidsvarselet viser minusgrader i overskuelig fremtid − det skal fortsette å være drittkaldt.   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er sånn vær jeg ønsker meg i jula, men aldri får! (Jeg har forresten funnet en god løsning på dette, når skal noen høre på meg?) I januar er det også fint med snø, og i februar er det greit nok. Men så holder det, altså! Nå er vi i midten av mars, og jeg er lei.

Jeg er lei. Jeg er lei av å grave frem bilen, lei av å kjøre seint på glatte veier, lei av å spinne i slaps, lei av å dra meg etter rekkverket for å komme opp den glatte bakken til jobb, lei av å tørke votter og luer, lei av å gå i tre lag med ull og likevel fryse, lei av å vaske klærne til de to andre i huset som går med tre lag, lei av vintertørre hender som sprekker og blør, lei av tunge vintersko … ja, jeg er bare lei av hele vinteren.

Det står jo mars i kalenderen! Mars skal liksom være en vårmåned!   

1. mars pleier jeg alltid å endre årstidskalenderen min fra vinter til vår, men i år henger fortsatt vinterskiltet der som en stille protest, for denne våren er foreløpig en dårlig vits.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her stod det først bare jeg vil ha vår, og det helst i går, men så hadde jeg allerede oppe rimordboka for å finne noe gøy som rimte på skjønne, milde (fant ikke) så da ble det plutselig til et forferdelig dårlig dikt. Jeg beklager på forhånd: 

Blåveisen har dårlige kår, det knirker fortsatt der jeg trår. Jeg sklir og faller når jeg går, det er glatt her når Kong Vinter rår. Kulda gir meg magesår, å forskyve året er det jeg foreslår. Snø i mars er såvidt jeg utstår, man kan bli deppa når yr.no spår. Jeg vil ha vår! Og det helst i går. 

– Renate –

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#sutring #ilandsproblem #drittsnø #fryser #iskaldt #vårduliksom #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

2 kommentarer

Siste innlegg