Drep engasjementet!

Jeg lo høyt da jeg så denne tegneserien i Kamille før jul. På den lange lista mi over ting jeg har lyst til å skrive om stod det nemlig en tittel: «Drep engasjementet». Blogginnlegget jeg planla skulle handle om akkurat det Lise Myhre får frem så bra i tegneserien sin:  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har erfart dette selv flere ganger. Blant annet da jeg skrev om å bli trakassert av menn, da ble mennene sure og skrev at de ble trakassert av kvinner, mens andre ble sure fordi jeg skrev om trakassering − fordi det ikke er like alvorlig som overgrep. (Jeg vet det.) Men, ja da! 

Også da jeg skrev om at lederne i landet vårt må gjøre mer for barn som blir utsatt for vold og overgrep var det noen som synes jeg hadde feil fokus. For hva med de eldre, da? Man må også bruke penger på de eldre! Absolutt, og jeg har faktisk skrevet et innlegg om eldreomsorg også. At jeg mener vi må gjøre mer for barna betyr nemlig ikke at jeg synes at vi skal drite i de eldre. 

Til og med da jeg skrev et tulleinnlegg om hvor galskap det er å legge vegg-til-vegg-teppe, fikk jeg en syrlig påminnelse om at rengjøringsmidler på sprayflasker er mye verre … Ok, den var kanskje litt på siden av hovedpoenget her, men det føltes verd å nevne. 

Poenget er: Man kan ikke gå rundt og anta at alle som engasjerer seg i miljøsaker synes det er helt uinteressant at mennesker i u-land dør av diaré, at alle dyrevernere ikke kunne brydd seg mindre om at barn blir misbrukt og at alle som hjelper flyktninger synes det er helt ok at de eldre spiser ekkel mat på sykehjemmet.

Og for oss som skriver om ting, det blir litt tungvint hvis vi må legge til en disclaimer i alle innlegg som omhandler samfunnsproblemer eller svake grupper; “Selv om jeg akkurat nå retter fokus mot dette problemet bryr jeg meg også om andre ting.” 

Vi er forskjellige. Vi engasjerer oss i forskjellige saker. Det viktigste er vel at vi engasjerer oss i noe som er positivt for jorda og dem som lever her?

– Renate –

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#samfunn #engasjement #nemi #lisemyhre #politikk #disclaimer #miljø #eldreomsorg #flyktninger #barn #dyrevern #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

4 kommentarer
  1. Bra denne! 😀
   Jeg kan være veldig på dette med dyr/vegetarisk mat, men det betyr ikke at jeg synes det er ok at mennesker lider eller noe annet grusomt selv om jeg er engasjert i dyrene.
   Verden er ikke så svart/hvitt 🙂 men alle har sikkert noe de er mer engasjert i enn andre som sikkert gjør at noen kan tolke det som det i innlegget ditt. Men på den måten fyller vi alle på en måte igjen hverandres mangler. Vi utfyller hverandre.

  2. Misscarrot: Ja, vi utfyller hverandre. Vi trenger også de som er brennende opptatt av én sak og ikke bryr seg så mye om andre ting. Så kan vi andre brenne for andre saker – det viktigste er å bry seg og i alle fall ikke ødelegge for de som bryr seg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg