Når den siste Butterfingeren er spist …

Da vi var i USA i fjor sommer kjøpte jeg med meg en del godteri hjem. Vi tok en tur på Walmart − et av mine favorittsteder − og jeg rasket med meg både favoritter og ting jeg ikke hadde smakt på ennå. Deriblant to poser med forskjellige sjokolader i «bite size» som de kaller det. Og oppi der lå det en sjokolade som het Butterfinger. Det var ikke den første jeg smakte på, verken pakningen eller navnet var spesielt fristende. Men som kjent skal man ikke dømme en bok ut ifra coveret.

Den var litt spesiell, ja, med en oransje kjerne av noe flakete, merkelige greier som smakte som søtt peanøttsmør men med en helt annerledes konsistens. Det høres rart ut, og det er det egentlig også. Men jeg likte dem. Veldig. Før jeg hadde lest ferdig boka jeg begynte på under flyturen hjem, var begge posene fullstendig ribbet for Butterfinger. Jeg var veldig irritert på meg selv. Hvorfor smakte jeg ikke på en Butterfinger mens vi fortsatt var i USA, sånn at jeg kunne kjøpe med meg mer av den?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Butterfingerløse måneder gikk forbi, men i desember skulle søstra mi og mannen til New York og besøke familie. Hun lurte på om jeg hadde noen julegaveønsker? Ja. Det hadde jeg.

Det var et lykkelig øyeblikk da jeg åpnet julegaven fra dem − flere esker med små Butterfingers og to poser med litt større biter, som den på bildet. Da jeg åpnet gaven fortalte min svoger at mannen til kusinen hans hadde rynket på nesen da han så hva de hadde kjøpt, for det var den ekleste sjokoladen han visste om. Svogeren min hadde blitt nysgjerrig og smakt på en, og var helt enig − ekkel sjokolade.

Jeg ble nesten litt i tvil, om jeg hadde bare hadde hatt et anfall av forbigående dårlig smak, og nå ville hate dem, men det var ingen grunn til bekymring. Litt etter litt spiste jeg meg gjennom hele lageret av Butterfingers, og nå, to måneder senere, er det tomt. Helt tomt. Ikke en eneste Butterfinger igjen. Alt som var av søtt og godt, det er borte stort og smått … Jeg synes det er litt trist, så jeg ville bare fortelle det til noen. 

– Renate – 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her 🙂   

#sjokoladeblues #butterfinger #nestle #tomt #spistoppalt #muligensirrelevant #side2 #nettavisen

2 kommentarer
    1. Smak og behag er heldigvis ikke likt hos oss alle. 🙂
      Jeg kan ikke fordra Stratos, f.eks. Det synes mange er galskap. Jeg kan heller ikke fordra Kinder sjokolade og ditto egg, eller disse ufyselige påskeeggene til Freia med denne kvalmende søte kremen inni, Nidar har visst spadd opp noe liknende kalt Snøballer.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg