Fingrene ut av koppen min!

Jeg stod ved kassa på McDonalds, overtalt av to små gutter som regner hamburger og pommes frites for å være en bedre middag. Siden jeg ikke er enig nøyde jeg meg med å bestille en cola. Nå stod jeg og så på at jenta bak kassa tok et pappbeger fra en høy stabel, snudde det rundt og grep tak i kanten på det med to fingre oppi koppen.

To fingre som nettopp hadde tatt imot kontant betaling for min cola og guttenes Happy Meal. To fingre som i løpet av de siste timene hadde tastet inn mange beløp på en skitten betalingsterminal. To fingre som muligens hadde sveipet tankeløst innom eierens nese, for alt jeg vet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Illustrasjonsbilde: Slik leverer du ikke ut en kopp som andre skal drikke av. Ok? 
 

Jeg kjempet med meg selv. Jeg svettet. Var det virkelig så nøye? Bakterier får man vel i seg overalt. Og det man ikke vet har man kanskje ikke vondt av.

Men jeg visste det. Jeg hadde sett det. I noen få sekunder var disse to fingrene inni koppen jeg skulle drikke av. Jeg så det. Det kunne ikke reverseres.

Da hun satte pappkoppen fra seg på brettet foran meg hadde jeg tatt en avgjørelse.

«Kan jeg få en ny kopp?»

Hun så spørrende på meg, og så på koppen som stod på brettet. Jeg så hva hun tenkte: Var det noe galt med den?

«Eh, du … eh … hadde fingrene dine oppi koppen, jeg bare … eh … liker ikke det. Fingre i kopper. Som jeg skal drikke av.»

Hun smilte litt, mer av meg enn til meg, og fant frem en ny kopp. Hun holdt, kanskje litt demonstrativt, i utsiden av koppen hele veien bort til brettet, og jeg pustet lettet ut. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sånn. Sånn skal det gjøres. Ok? 

 

Hadde fingre i kopper kun forekommet på nevnte spisested, hadde det vært lett å unngå. Dessverre er problemet meget utbredt. Som oftest begås udåden av snille, velmenende, hjelpsomme mennesker.

De deler ut kaffekopper på foreldremøter, står i kaféen på idrettsarrangementer eller hjelper til med å dekke bord til et selskap. De gjør det ikke for å være ekle, men det er ekkelt likevel.

Ønsker du å slippe skitne fingre på innsiden av kopper? Del innlegget, så bidrar du til å opplyse samfunnet om dette fryktelige i-landsproblemet, som enkelt kan unngås. 

 

Følg gjerne bloggen min på Facebook 🙂 Jeg har fått én ny følger siden sist! 

3 kommentarer
    1. Godt gjenkjennelig 😁..
      Som f.eks betjening som jobber med ” påsmurt mat”, – med plasthansker, som brukes vilkårlig og fullstendig ukritisk på “alt”og dermed har en fullstendig ubegripelig hygienisk funksjon. 😮😝

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg