Hva er det med supermarkeder i utlandet?

Jeg satt på en restaurant i Billund og så lengselsfullt ut av vinduet. På andre siden av veien lå Superbrugsen, en av Danmarks største dagligvarekjeder. Det første stoppet vi hadde etter vi kjørte av ferga var på Netto, hvor jeg fylte to handleposer. Men vi hadde jo bilen med oss – så mye uutnyttet plass! Dagen etter skulle vi til Legoland, så hvordan skulle jeg finne tid til et besøk på Superbrugsen også? Det endte med at vi dro fra Legoland én time før de stengte så jeg fikk shoppe litt til. (Slapp av, ungene hadde hatt to dager på rad i parken og var lei likevel). 

Hjemme syns jeg det er kjedelig å handle dagligvarer. Veldig kjedelig. Men sett meg av i et mer eller mindre fremmed land, og jeg surrer lykkelig rundt i et supermarked i tre timer.

Det første jeg gjør når jeg skal på tur, så fort flybilletter og hotell er i boks, er å sjekke ut supermarkeder i nærheten. Jeg sitter med Google maps på pcen og lagrer supermarkeder rundt hotellet, så jeg kan finne dem igjen med gps’en når jeg er der. Det er ikke ferie før jeg har vært på supermarked. 

Sist jeg var i London var jeg helt i ekstase, jeg hadde både en stor Sainsbury’s og en ganske stor Waitrose i gangavstand fra hotellet! Jeg hadde advart søstra mi før vi dro, så hun var innenforstått med hva som kom til å skje. Siste kvelden tømte jeg den ene kofferten min helt, plotta inn Sainsbury’s på gps’en og så la vi i vei med trillekoffert på slep. Trenger jeg å nevne at den var full på tilbakeveien?

Ja, jeg dro frem kameraet i kaffehylla. Når jeg ser på dette bildet husker jeg hvor glad jeg var da jeg tok det. 

I fjor leide hele storfamilien hus sammen i New Jersey noen dager, og den kvelden vi flytta inn måtte det shoppes for å fylle opp kjøleskapene. Det var ikke nødvendig å be meg to ganger. Tre andre ble også med, og vi gikk rundt inne på Walmart i to timer og plukka med oss alt mulig. Et av høydepunktene var en 1,25 liters flaske med Starbucks iskaffe. Sånne skulle vi hatt hjemme! Disse to timene minnes jeg fortsatt med glede.


Walmart. Ah, Walmart. Vi sees igjen til neste år. 

 

Eneste gangen jeg kan huske å ha gått rett inn i et supermarked i utlandet og bare kjøpt akkurat det jeg trengte var da vi senere på USA-turen gikk tom for våtservietter. Jeg meldte meg frivillig til å gå inn på Kmart og fikse det, mens de andre venta i bilen. Jeg hadde blikket festa i gulvet og så verken til høyre eller venstre. Noen påstår at jeg hadde med meg godteri da jeg kom ut i bilen igjen, men slik jeg husker det, handla jeg kun våtservietter. 

Når venner som kjenner meg godt er på ferie, hender det de sender meg bilder av diverse supermarkeder. Fordi de kom til å tenke på meg når de var der, eller vil gjøre meg misunnelig. 

Så hva er greia, egentlig? Jeg vet ikke helt. Jeg vet bare at det er kjempegøy! Så mye i hyllene som jeg ikke har sett før. Og hvis jeg får kjøpt med meg hjem mer av det jeg har drukket eller spist i ferien, så får jeg liksom med meg en bit av stedet hjem igjen, som jeg kan ta frem i flere uker etterpå. Kaffe, te, kakao og godteri som ikke finnes hjemme er mine favoritter. 

Gleder meg til Englandstur i november. 23 kg innsjekka bagasje på hvert av barna; Sainsbury’s – here I come…  

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg