hits

desember 2017

Slik holder du nyttårsforsettene (i mer enn én uke)

Det er tiden for gode forsetter og vi drømmer om å bli en bedre versjon av oss selv. Vi skal trene, vi skal slutte å spise godteri, slutte å røyke, spare penger, shoppe mindre, bli ryddigere og flinkere til både det ene og det andre. Nytt år er en perfekt mulighet for en ny start!

Men la oss ikke bli for dramatiske. Den sikre veien til nederlag er å være for streng mot seg selv. En engelsk undersøkelse fra 2016 viser at 47% av de som har bestemt seg for å begynne på diett fra og med 1. januar, gir opp før det har gått ti dager, og bare 7% holder ut lenger enn tre måneder.*

Mål og drømmer skal være store og fantastiske. Og nyttårsforsettene kan gjerne ta deg litt nærmere målet ditt. Men da bør forsettene, i motsetning til drømmene, være små og overkommelige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å bli bedre til å ta selfies bør kanskje stå på min liste. 

Vi må rett og slett være litt realistiske. For meg, som spiser godteri nesten hver dag, er det veldig usannsynlig at jeg kommer til å klare å holde meg fullstendig unna godteriskapet. Et realistisk forsett for meg kan være å droppe godteri i ukedagene, og spise hva jeg vil i helgen. For to år siden var nyttårsforsettet mitt å halvere mengden sukker jeg hadde i teen − og det var første gang jeg holdt et nyttårsforsett. Jeg klarte til og med å droppe sukker i teen helt, og følte meg som en superhelt.

Hvis du aldri har trent mer enn ved tilfeldige anledninger, er det ikke realistisk å tro at du plutselig skal klare å trene hver dag, eller fem ganger i uken over lengre tid. Kanskje det å trene én dag i uken er en fin start? Det er en forbedring fra slik situasjonen er nå, og om du av og til skulle klare to ganger i uken vil du føle deg superbra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lag deg nyttårsforsetter som ikke ser helt uoverstigelige ut. 

Spare penger når du har hatt minus på kontoen hver eneste måned de siste fem årene? Da er det ikke så veldig sannsynlig at du plutselig skal klare å sette av tusenvis av kroner på en sparekonto. Start med en 200-lapp i måneden, og sett den som et automatisk trekk den dagen du får lønning.

Rydde hele huset sånn skikkelig nøye? Hvis hvert eneste rom har skuffer og skap fulle av mye rart, bestem deg for at ett rom skal være ferdig innen året er omme. Kanskje klarer du to − og føler deg helt konge. 

Slutte å shoppe? I overkant asketisk − og du kommer garantert til å finne den perfekte buksa, den du aldri finner når du leter gjennom alle klesbutikkene i hele byen − i løpet av det shoppingfrie året. Et mer realistisk mål er å tenke seg om før man handler noe nytt, og bare kjøpe det man faktisk har behov for.

I det hele tatt er det en god idé å gjøre små endringer i riktig retning, da er sjansen for å lykkes stor. Og løpet er ikke kjørt selv om man går på en smell. Det er bare å starte på nytt igjen dagen etter − hver dag er en ny sjanse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man trenger ikke fyrverkeri for å starte et nytt og bedre liv. Men om det hjelper deg, dra til Disneyland, der har de fyrverkeri hver dag. 

Jeg har i alle fall bestemt meg:

2018 er ikke det året alt skal bli perfekt. 2018 er det året jeg skal bli enda litt flinkere til å leve sånn jeg egentlig vil.  

Godt nytt år, kjære lesere! ♥

- Renate - 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#nyttårsforsetter #nyttogbedreliv #forsetter #nyttår #2018 #muligensirrelevant #nettavisen  

*Kilde: https://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Mental-trener-Derfor-mislykkes-du-med-nyttarsforsettet-ditt-215612b.html

Romjulslunsj til barna

Dette tror jeg er mitt første mat-blogginnlegg. Det kommer garantert ikke til å skje så ofte, men disse ostesmørbrødene hadde jeg lyst til å dele. Guttene mine synes de er veldig morsomme, og det er en enkel måte å få i barna litt ordentlig mat i jula, så ikke de spiser seg mette bare på kaker og sjokolade hver eneste dag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er like lett som det ser ut − du smører brødskiver med smør, ost og skinke, og bruker pepperkakeformer til å lage fine figurer. Jeg spiser ikke skinke, så derfor stikker jeg ut griser av de som har skinke i deg, og trær av de som er litt mer vegetariske, så vet man hva man får. Småformer som stjerner og sukkerstenger er veldig greie til å få litt ekstra utav hver brødskive.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

200 grader i ovnen til osten ser litt stekt ut: Voilá! Juleostesmørbrød er servert. Men en del svinn blir det jo:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og om du ikke synes det er noe særlig å kaste mat − kan restene også brukes. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pent? Nei. Spiselig? Ja. 

Ønsker dere en finfin romjul videre ♥

- Renate - 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#jul #barn #familie #julefeiring #julelunsj #lunsjtilbarna #ostesmørbrød #pepperkakeformer #juleostesmørbrød #muligensirrelevant #nettavisen  

Julaften med dorestriksjoner og et frekt julekort

Julaften hos foreldrene mine skuffet på ingen måte. Mamma hadde som vanlig klart den store prestasjonen det er å lage middag til et snes mennesker på én komfyr med én ovn og fire kokeplater. Denne gangen med et kraftig snev av influensa, som hadde slått ut andre medlemmer av klanen. Etter at juleevangeliet var opplest, akkompagnert av intens fnising fra alle under 10 år, spiste vi julemiddag mens praten gikk om hvorvidt gynekolog er et creepy yrkesvalg for en mann, og om leger som driver med koloskopi og andre tarmundersøkelser også har litt spesielle interesser. 

Etter dessert bar det ut i julerommet over garasjen, hvor de to influensasykeste ble innlosjert i hver sin stressless. Nytt av året var toalettfasiliteter inne i lokalet, men ettersom kloakken ikke var helt ferdigstilt kom luksusen med en liten restriksjon: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Såvidt jeg vet var det ingen som falt for fristelsen til å bryte denne regelen, men for å ikke bli mistenkt klappet min bror i hendene for å få alles oppmerksomhet etter et besøk der inne, og opplyste om at det brune man kunne skue i toalettskålen var restene av innholdet i en kaffekopp. 

Her er deler av julerommet før festen er i gang, og deler av slektens yngre garde, opptatt med å vinne gamle kronestykker på en pengespillemaskin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barna delte ut én etter én gave etter tur, og det ble ropt frem og tilbake fra en sofagruppe til en annen med beskjeder om at "nå åpner jeg en pakke fra deg!" eller "tusen takk!". Etter en stund fikk hver familie utdelt hvert sitt kort med beskjed om å åpne samtidig. Der fant vi et julekort, hvor motivet var min bror og min samboers kollega liggende i vår seng ... Med ønske om en god jul fra nettopp disse to.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når de er så frekke så må de tåle å havne på bloggen, men jeg har gjort dem litt utydelige for sikkerhets skyld.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi koste oss hele kvelden i et lekkert pyntet julerom. Det var et høyt forbruk av paracet, kleenex og halstabletter i det hjørnet av rommet jeg prøvde å holde meg unna, mens støynivået i vårt hjørne var såpass at enkelte fant frem hørselvern utpå kvelden. Et kraftig sammenstøt mellom et armlene i tre og en liten gutt førte til en moderat neseblødning, og et plutselig ønske om å hjem. 

Og hjem dro vi − men ikke før klokka var tikket over til første juledag. 

Håper dere alle har hatt en like morsom julefeiring som oss. Her i huset er dette dagen for å bygge lego i pysjamas ... Og der var pausen min over. 

- Renate - 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#jul #familie #julefeiring #julaften #myfamily #muligensirrelevant #nettavisen  

Meet the Andersen's

Hvis jeg har telt riktig, blir vi 19 på julaften i år. Det ser omtrent sånn her ut: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det høres kanskje litt kaotisk ut, og det er det også. Familien min er en interessant samling mennesker. Mange ganger har jeg hatt følelsen av at vi ikke er helt som alle andre, som for eksempel den gangen jeg kom på besøk til mamma og pappa en sommerdag og fant den ene broren min spaserende på verandarekkverket, pappa syklende på enhjulsykkel på verandaen, og en annen bror balanserende bortover plenen på en kabeltrommel. Også i sommer i min nieses bursdagsselskap, da det etter kaken var inntatt ble besluttet å fjellklatre litt i det bratte fjellet bak huset til søsteren min, tenkte jeg et øyeblikk at dette muligens ikke er slikt alle familier gjør. 

Mennesker av typen som ikke kan sitte stille er sterkt overrepresentert i slekta, og litt utpå kvelden ser det omtrent sånn her ut: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er også en veldig ærlig gjeng, så hvis jeg har vært litt lat og har tatt på meg den samme julekjolen som jeg har hatt på de tre siste juleselskapene med dem, trenger jeg aldri å lure på om noen legger merke til det. "Er det den eneste kjolen du har, eller?" er det en eller annen som spør i løpet av de første fem minuttene. (Det er det ikke, altså, men det er den kjolen som skjuler middagen best.)

I år er den yngste Lillebror på 4 år, og den eldste Mor på 90. Vi spiser kalkun til middag inne i huset, og så flytter vi oss ut i julerommet. Dette er faktisk et eget lokale, på loftet i pappas nye garasje, som er bygget med tanke på julefeiringene etter hvert som familien har vokst til en størrelse som gjør opphold i den vanlig stua litt ukomfortabelt. I julerommet har vi tre sofagrupper, tre stuebord og et bord til å sette mat på. Her åpner vi julegaver, en aktivitet som pågår i flere timer til tross for den nye regelen om at kun gaver gitt av noen som er tilstede får være med på julaften. Og så spiser vi kaker og is og godteri til vi er skikkelig kvalme, og til ungene løper rundt med et sånn crazy hyperblikk samtidig som svetten renner nedover tinningene deres. Da er det på tide å takke for seg. 

Det er kaotisk, det er rotete, det er bråkete ... og det er akkurat sånn vi vil ha det. Jeg ville ikke bytta bort noen av dem − og gleder meg som en unge til i morra. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ho, ho, ho. God jul! ♥

- Renate - 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#jul #familie #julefeiring #julaften #myfamily #muligensirrelevant #nettavisen  

Har de ikke en jobb de burde vært på?!

Selv om jeg elsker jul, er det to ting ved jula jeg ikke liker.

Det første er juleshopping i desember. Gatene er pyntet, alle butikkene spiller julemusikk, det er julepynt og julevarer hvor enn du snur deg. Alt er lagt til rette for koselig shopping − hadde det bare ikke vært for alle de andre menneskene. Jeg liker ikke folkemengder, og det forandrer seg definitivt ikke i jula. 

Siden jeg har to dager i uken hvor jeg selv bestemmer arbeidstida, prøver jeg å legge den uunngåelige shoppingen til en ukedag, tidlig på dagen, i håp om å slippe unna det verste kaoset. Men heller ikke da går det an å få fred, gitt. Det er folk overalt, kø i alle butikker og biler på alle parkeringsplasser.

Hvordan i all verden har sååå mange mulighet til å vimse rundt i byen midt i arbeidstida? Har ikke folk jobber de burde vært på? Jeg skjønner ingenting. Og jeg har ingen som helst sympati for at de andre har tenkt det samme som meg og har tatt seg en fridag. Jeg er bare irritert over alle køene, og alle som bråstopper når vi er i godt sig i gangen på kjøpesenteret, fordi de treffer noen kjente. De har tydeligvis ikke lært trikset med å holde blikket langt fremme, så man avverger slikt i tide. Det er da ingen skam å snu og gå en annen vei om man ser noen som er tilbøyelige til å slå av en prat. 

Et av de få stedene jeg kan tolerere juleshoppingen er i London. Lykkerusen over å være der hjelper − dessuten er engelskmenn flinkere til å bevege seg smooth i folkemengder, og jeg treffer aldri kjente. 

Da jeg var liten var jeg hver jul på én shoppingtur med pappa, og én med mamma. Det var veldig koselig, jeg fiksa gaver til søsknene mine, og når det var unnagjort spiste vi horn med ost og skinke og drakk kakao på kafé. Med pappa startet byturen alltid med at han spurte meg hvor jeg hadde tenkt å gå, og at jeg svarte jeg vet ikke. Han ville nok helst at det skulle foreligge en liste over butikker vi skulle til og hvilke gaver som skulle handles inn. Mens jeg var happy med å surre rundt og se hva som dukket opp, og håpe på at inspirasjonen kom fallende ned i hodet på meg.

Nå forstår jeg utmerket godt hvordan han hadde det − jeg er blitt akkurat lik selv. Enkelte ting må man jo fortsatt til byen for å ordne, som innkjøp av julemarsipan hos den lokale bakeren, en tur til hudpleieren eller banken. Da skriver jeg en liste over det jeg skal, raser gjennom den så fort som mulig og kommer meg hjem igjen. 

Heldigvis har det vidunderlige fenomenet nettshopping dukket opp, det har hevet julegavehandelen min til et nytt nivå. Jeg kan høre på min egen julemusikk og sitte i min egen julepyntede stue mens jeg bestiller julegaver til alle, uten at noen tråkker meg på tærne eller dulter borti meg med vesken sin. Det eneste stedet jeg står i kø nå er på postkontoret.

Den andre juletingen jeg ikke liker? Rosenkål.

- Renate -  

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#jul #juleshopping #nettshopping #altformyefolk #asosialavogtil #sær #muligensirrelevant #nettavisen  

Slik kan du få hvit jul hvert eneste år

Noen få av dere har lest dette før, siden det er et gammelt innlegg som jeg har redigert littegrann. Jeg ville bare minne dere på at denne muligheten fortsatt finnes − hvis vi går drastisk til verks kan vi få snø til jul hvert eneste år. Er du med?

Det er jo ingen tvil om at det norske folk er drittlei vind, regn og i beste fall litt slaps som julevær. Vi er opplært til å forbinde jul med snø. I Skomakergata snødde det alltid. Lite la seg på bakken, men det snødde! I alle julefilmer er det snø. Vi synger julesanger om snø, og drømmer om å traske gjennom hvite gater mens det knirker under føttene våre, på jakt etter de perfekte julegavene. Det skal jo snø i desember! Hvis vi gjennomfører planen min tør jeg nesten å garantere hvit jul i overskuelig fremtid. Det krever litt vilje til omstilling, men jeg tror vi skal få det til.

Det er like enkelt som det er tungvint: Vi forskyver kalenderåret med en måned! Samme hvor i landet du bor, så er det snø i størsteparten av januar, og ofte hele måneden. Men det ville ikke blitt det samme om nissene på låven i Amalies jul skulle synge «det er første janua-ar, i dag! I dag er det første janua-ar!» ville det vel? Derfor kan vi kalle januar for desember. Så enkelt er det. Desember blir årets første måned, deretter kommer januar, og så videre. 

Eller, det er ikke kjempeenkelt heller. Det er det ikke. Noen utfordringer vil dukke opp. En av de største; når skal vi gjøre forskyvningen? På et eller annet tidspunkt må vi legge inn en ekstra måned, bare dette første året. Jeg foreslår at vi kjører på med januar og februar og hele pakka, også venter vi til sommeren med å legge inn en ekstra måned. Det er hyggeligere med en ekstra måned om sommeren enn om vinteren.

Denne ordningen vil faktisk bli ryddigere når vi blir vant til det. Vinteren begynner da offisielt etter nyttår, og vi får tre vintermåneder med tilhørende vintervær. Når mars kommer er det jo egentlig april, dermed vil det faktisk føles som vår.

17. mai synes jeg at skal fortsette å feires den 17. mai. Ellers blir det så tungvint å forklare for de neste generasjoner. Klimamessig er vi da i juni, og muligheter for solskinn og temperaturer som rettferdiggjør bruk av den fine, nye sommerkjolen er helt klart større.

Positive ringvirkninger vil spre seg, som kjent kommer ofte godværet i august, når man akkurat har begynt på jobb igjen. Med månedsforskyvningen vil august hete juli, og fellesferien vil få det beste været. Det er ofte varmt utover i september også, så det passer fint at september er den nye august. Været vil være fint nok til at det er lett å komme seg opp om morgenen, men ikke så fint at du skulle ønske du kunne sitte hjemme på verandaen i stedet for å være på jobb.

Høstmånedene kommer da på samme tidspunkt som høstværet. Det er lettere å akseptere det kjipe desemberværet hvis det faktisk bare er november, ikke sant? 

Bursdager og andre jubiléer er jo kanskje det som blir vanskeligst for folk flest. Her tenker jeg at man kan gjøre som man vil. Ønsker du å flytte bursdagen din en måned for å få det kronologisk riktig, er det helt greit. Ønsker du å fortsette å ha bursdagen din på samme dato som før, eldes du jo en måned ekstra før bursdagen din, og kan for alltid skylde på dette dersom noen skulle finne på å antyde at du ser eldre ut enn alderen tilsier. «Å ja, det er sikkert på grunn av månedsforskyvningen i 2018», kan du si da.

Håper mange vil dele dette innlegget, så kanskje statsministeren leser det til slutt, og setter planen min ut i livet. For jeg tror nok at Erna også ønsker seg snø til jul. 

- Renate - 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#snø #hvitjul #whitechristmas #jul #månedsforskyvning #muligensirrelevant #nettavisen  

Gjør verden bedre med en genser!

Ok, det klinger kanskje ikke fullt like bra på norsk ... Men, i morgen er det National Ugly Christmas Sweater Day! 

Jeg har alltid likt alle de rare julegenserne jeg har sett i Londons klesbutikker i førjulstiden, men har aldri visst så mye om tradisjonen. Under mitt forrige besøk spiste jeg lunsj med ei venninne som bor i England, og hun kunne fortelle at på den nasjonale julegenserdagen lar til og med barn skoleuniformsskjorta ligge igjen hjemme og går med julegenser på skolen, og ultrastraighte kontorrotter går med dem på kontoret. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen feires på den tredje fredagen i desember, altså i morgen. Vi adopterer jo den ene tradisjonen etter den andre fra andre land − så hvorfor ikke denne?

Og det å ta på seg en styggkul julegenser er faktisk ikke det eneste poenget med denne dagen. Siden 2014 har britiske Redd barna vært med på leken, og under slagordet "Make the World Better with a Sweater" oppfordrer de til å donere en liten sum til veldedige formål som jobber for barn over hele verden. Gensere selges med inntekt til veldedige organisasjoner, og noen har auksjoner hvor de legger inn bud for å få bæreren av genseren til å ta den av seg, så de skal slippe å se på den. 

Så ta på deg genseren, og gi gjerne et lite bidrag til en organisasjon som jobber for barn, f.eks Stine Sofie Stiftelse eller Redd barna. Og hvis du ikke har mulighet til å avse penger akkurat nå, så ta på genseren likevel, så gjør du i alle fall dagen litt morsommere for de som treffer deg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Happy Ugly Christmas Sweater Day! 

- Renate - 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)   

#barn #nationaluglychristmassweaterday #julegenser #stinesofiestiftelse #muligensirrelevant #nettavisen  

Det er tiden din de trenger - ikke pengene dine

Hvis jeg skrev om hvor mye penger jeg bruker på barnas julegaver, ville mange mene mye.

For mye ville noen si. Ikke mer? ville andre si. Men jeg har ikke tenkt å fortelle hvor mye jeg bruker. For etter mange år med desemberdilemma har jeg endelig kommet frem til at summen man bruker på barnas julegaver ikke er så viktig. Jeg har kjøpt det jeg har lyst til å kjøpe, og barna mine ville ikke hatt det bedre eller verre om jeg brukte mer eller mindre.

Jeg tror at det viktigste vi kan gi barna våre, både nå i jula og ellers, er mer av tiden vår. For det er tiden du bruker sammen med barna dine som skaper minner − ikke alle pengene du bruker. Tradisjonene dere skaper sammen, enten det er julefilmer under pledd på sofaen, snøhulebygging i hagen eller pepperkakebaking og juleverksted.

Ja, det er fint om du har mulighet til å kjøpe noe av det som står på barnets ønskeliste. Men om du ikke har råd til det, tror jeg at barnet ditt vil tåle det helt fint, hvis du i stedet gir av tiden din.

For mange er ikke penger noe problem. Men uansett hvor rik man måtte bli, har man fortsatt bare 24 timer i døgnet, akkurat som alle andre. Tid, det er en luksusvare for oss alle. Og det er egentlig litt fint, at det mest verdifulle vi har er noe alle har lik tilgang på.

Barna vet det kanskje ikke selv, men jeg er sikker på at tid med mamma, pappa eller andre omsorgspersoner står høyt på ønskelisten hos de aller fleste.

Tid hvor mobilen din er i et annet rom, tid hvor du ser barnet i øynene, tid til å lytte til den sprø historien hun forteller og spinne videre på den, tid til å hjelpe med det vanskelige puslespillet, tid til å lese den boka han liker aller best, tid til å tøyse, synge og le.

Tid til å gi barnet en klem og si at jeg er så glad for at jeg fikk akkurat deg.

- Renate -

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)  

#julegave #barn #mamma #mammablogg #tid #muligensirrelevant #nettavisen  

Gavene hun IKKE ønsker seg til jul

Nettet er for tiden fullstendig oversvømt av tips til de perfekte julegavene til kjæresten. Hvis alle disse tipsene virkelig er den perfekte gaven, så er man jo like langt - det er altfor mye å velge i, og oppgaven kan føles umulig. Nei, jeg tror det er lettere å forholde seg til en liten huskeliste over hva man bør unngå. Jeg har lest litt forum, og ellers brukt sånn vanlig sunn fornuft, og gir deg den eneste listen du trenger:

Gavene hun IKKE ønsker seg til jul:

Kjøkkenutstyr. Hvis ikke matlaging er en lidenskapelig hobby for henne er ny kjøkkenmaskin eller stekepanne en ekstremt uromantisk gave, som antyder at du synes at kvinnen hører hjemme på kjøkkenet. 

Støvsuger eller strykejern. Samme grunn som over, men her finnes det ikke unntak, for det er ingen som har husarbeid som hobby. 

For store klær. Å jaså, du synes jeg ser såå stor ut? 

For små klær. Å jaså, du skulle ønske at jeg passet inn i den størrelsen? Klær er et minefelt, kjøp bare dersom hun har pekt det ut og spesifisert hvilken størrelse hun bruker og hvilken farge hun vil ha. 

Sfinx konfekteske. Styr unna, selv om hun er glad i sjokolade. Dette er gaven man gir til folk man ikke kjenner så godt, selve symbolet på en upersonlig gave. 

Gavekort på botoxbehandling, badevekt og treningsutstyr. Hver for seg er de kjipe, sammen er de knusende.

Pynteting. Hvis ikke hun har pekt ut noe konkret, er sjansen for å treffe med tilfeldig valgt nips ekstremt liten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er faktisk andre gang jeg bruker denne gavepakkede dorullen som illustrasjonsbilde. 

Har du vært litt uheldig og syndet mot en av disse? Slapp av, det finnes alltid noen som har gjort det enda verre. Sitatene er lånt fra et diskusjonsforum hvor kvinner svarte på hva som var den verste kjærestejulegaven ever: 

"Jeg fikk en økonomipakke med viskelær, av den typen man får utdelt på skolen.....100stk!! Faren hans drev et firma med skolemateriell ...

"Et sett med meget sexy (i mine øyne nesten vulgært) undertøy av en som håpet å bli kjæresten min. Jeg synes det var i overkant å få en truse med fransk åpning av en som aldri hadde sett meg naken."

"Min eks hadde fått trykket opp 100 lapper til å klistre på disketter, med navnet og epost adressa mi på, og en diskettboks med navnet mitt på. Han hadde brukt dagesvis på å hinte frampå om denne flotte gaven jeg skulle få.... Jeg fløy ikke i taket av begeistring, for å si det sånn..."

"En venninne av meg fikk "Knoper og stikk" til tredveårs-dagen sin av mannen sin."

"Toalettbørste. Han synes det passet så bra siden jeg nettopp hadde pusset opp badet.​"

"Til jul i fjor, bh i str C- 75. What the fuck tenker jeg, som "bare" har B. Joda, med den bh'en fulgte det en puppeoperasjon, spandert av ham."

"Jeg fikk en gammel mp3 spiller av en ekskjæreste til jul. Jeg fikk hans gamle, slik at han kunne kjøpe seg ny ..."

"Da vi var sammen presterte eksen min å gi meg en t-skjorte med spesialtrykk: en "Vi Menn" forside med mitt ansikt på bimbodamas kropp! Yessssss, akkurat det jeg ønsket meg ..."

"En pose Godt og blandet fra danmarksbåten - som han spiste opp selv."

"Gavene lå oppi en pose, ikke innpakket. Den ene var en liten penis som man legger i vann, og så skal den vokse etter 72 timer. Den andre var en Jesus-figur med lealaust hode, sånn at hver gang jeg kommer borti den, så nikker den. "Nodding Jesus" het den visst."

Moralen? Be om en liste. Hold deg til listen. 

- Renate - 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)  

#julegave #julegavetips #gavetips #muligensirrelevant #nettavisen   

Julepynt - estetikk eller nostalgi?

Stearinnissene er tilbake! 

For et par år siden hadde jeg en diskusjon med meg selv, og ba om råd fra leserne angående mine kjære stearinnisser. Jeg synes egentlig de er litt stygge, og da jeg skrev om dem sist hadde jeg hatt dem stående i skapet de siste julene, og lurte litt på å kaste dem. Den lille hyllen over kjøkkenåpningen hadde jeg i stedet pyntet med granbar og store, nyinnkjøpte juletrekuler i glass. Det var egentlig veldig fint. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men i år er altså nissene tilbake på plassen sin. Hvorfor? Det ble en liten kamp mellom nostalgi og estetikk, og nostalgien stakk av med seieren. Det er gøy med ny julepynt, og det er nok muligens også litt finere å se på. Men disse gamle stearinnissene har noe som ikke den nye pynten har. Hvis disse nissene kunne snakke ... Noen av dem har vært med meg fra jeg var 7-8 år gammel. og de er proppfulle av fine juleminner. 

I det hele tatt har jeg fortsatt mye julepynt som jeg har eid siden jeg var barn. Blant annet har jeg en fjøsnisse med et litt creepy ansikt, men den fikk jeg i gave av besteforeldrene mine da jeg var veldig liten, og kommer alltid til å beholde. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samtidig har jeg skaffet meg ny julepynt som har blitt den pynten som mine barn gleder seg til å se igjen år etter år. Mikkes jul og et juletre fullt av Disneyfigurer er de største favorittene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, det er mye Disney ... Men jeg har en del annen julepynt også. Dette skiltet med utsnitt av et Terry Redlin bilde, for eksempel: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva går du for når du pynter til jul? Estetikk eller nostalgi? 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)  

#jul #nostalgi #juleglede #nisser #julekos #desember #førjulstid #advent #muligensirrelevant #nettavisen