hits

desember 2017

Det er tiden din de trenger - ikke pengene dine

Hvis jeg skrev om hvor mye penger jeg bruker på barnas julegaver, ville mange mene mye.

For mye ville noen si. Ikke mer? ville andre si. Men jeg har ikke tenkt å fortelle hvor mye jeg bruker. For etter mange år med desemberdilemma har jeg endelig kommet frem til at summen man bruker på barnas julegaver ikke er så viktig. Jeg har kjøpt det jeg har lyst til å kjøpe, og barna mine ville ikke hatt det bedre eller verre om jeg brukte mer eller mindre.

Jeg tror at det viktigste vi kan gi barna våre, både nå i jula og ellers, er mer av tiden vår. For det er tiden du bruker sammen med barna dine som skaper minner − ikke alle pengene du bruker. Tradisjonene dere skaper sammen, enten det er julefilmer under pledd på sofaen, snøhulebygging i hagen eller pepperkakebaking og juleverksted.

Ja, det er fint om du har mulighet til å kjøpe noe av det som står på barnets ønskeliste. Men om du ikke har råd til det, tror jeg at barnet ditt vil tåle det helt fint, hvis du i stedet gir av tiden din.

For mange er ikke penger noe problem. Men uansett hvor rik man måtte bli, har man fortsatt bare 24 timer i døgnet, akkurat som alle andre. Tid, det er en luksusvare for oss alle. Og det er egentlig litt fint, at det mest verdifulle vi har er noe alle har lik tilgang på.

Barna vet det kanskje ikke selv, men jeg er sikker på at tid med mamma, pappa eller andre omsorgspersoner står høyt på ønskelisten hos de aller fleste.

Tid hvor mobilen din er i et annet rom, tid hvor du ser barnet i øynene, tid til å lytte til den sprø historien hun forteller og spinne videre på den, tid til å hjelpe med det vanskelige puslespillet, tid til å lese den boka han liker aller best, tid til å tøyse, synge og le.

Tid til å gi barnet en klem og si at jeg er så glad for at jeg fikk akkurat deg.

- Renate -

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)  

#julegave #barn #mamma #mammablogg #tid #muligensirrelevant #nettavisen  

Gavene hun IKKE ønsker seg til jul

Nettet er for tiden fullstendig oversvømt av tips til de perfekte julegavene til kjæresten. Hvis alle disse tipsene virkelig er den perfekte gaven, så er man jo like langt - det er altfor mye å velge i, og oppgaven kan føles umulig. Nei, jeg tror det er lettere å forholde seg til en liten huskeliste over hva man bør unngå. Jeg har lest litt forum, og ellers brukt sånn vanlig sunn fornuft, og gir deg den eneste listen du trenger:

Gavene hun IKKE ønsker seg til jul:

Kjøkkenutstyr. Hvis ikke matlaging er en lidenskapelig hobby for henne er ny kjøkkenmaskin eller stekepanne en ekstremt uromantisk gave, som antyder at du synes at kvinnen hører hjemme på kjøkkenet. 

Støvsuger eller strykejern. Samme grunn som over, men her finnes det ikke unntak, for det er ingen som har husarbeid som hobby. 

For store klær. Å jaså, du synes jeg ser såå stor ut? 

For små klær. Å jaså, du skulle ønske at jeg passet inn i den størrelsen? Klær er et minefelt, kjøp bare dersom hun har pekt det ut og spesifisert hvilken størrelse hun bruker og hvilken farge hun vil ha. 

Sfinx konfekteske. Styr unna, selv om hun er glad i sjokolade. Dette er gaven man gir til folk man ikke kjenner så godt, selve symbolet på en upersonlig gave. 

Gavekort på botoxbehandling, badevekt og treningsutstyr. Hver for seg er de kjipe, sammen er de knusende.

Pynteting. Hvis ikke hun har pekt ut noe konkret, er sjansen for å treffe med tilfeldig valgt nips ekstremt liten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er faktisk andre gang jeg bruker denne gavepakkede dorullen som illustrasjonsbilde. 

Har du vært litt uheldig og syndet mot en av disse? Slapp av, det finnes alltid noen som har gjort det enda verre. Sitatene er lånt fra et diskusjonsforum hvor kvinner svarte på hva som var den verste kjærestejulegaven ever: 

"Jeg fikk en økonomipakke med viskelær, av den typen man får utdelt på skolen.....100stk!! Faren hans drev et firma med skolemateriell ...

"Et sett med meget sexy (i mine øyne nesten vulgært) undertøy av en som håpet å bli kjæresten min. Jeg synes det var i overkant å få en truse med fransk åpning av en som aldri hadde sett meg naken."

"Min eks hadde fått trykket opp 100 lapper til å klistre på disketter, med navnet og epost adressa mi på, og en diskettboks med navnet mitt på. Han hadde brukt dagesvis på å hinte frampå om denne flotte gaven jeg skulle få.... Jeg fløy ikke i taket av begeistring, for å si det sånn..."

"En venninne av meg fikk "Knoper og stikk" til tredveårs-dagen sin av mannen sin."

"Toalettbørste. Han synes det passet så bra siden jeg nettopp hadde pusset opp badet.​"

"Til jul i fjor, bh i str C- 75. What the fuck tenker jeg, som "bare" har B. Joda, med den bh'en fulgte det en puppeoperasjon, spandert av ham."

"Jeg fikk en gammel mp3 spiller av en ekskjæreste til jul. Jeg fikk hans gamle, slik at han kunne kjøpe seg ny ..."

"Da vi var sammen presterte eksen min å gi meg en t-skjorte med spesialtrykk: en "Vi Menn" forside med mitt ansikt på bimbodamas kropp! Yessssss, akkurat det jeg ønsket meg ..."

"En pose Godt og blandet fra danmarksbåten - som han spiste opp selv."

"Gavene lå oppi en pose, ikke innpakket. Den ene var en liten penis som man legger i vann, og så skal den vokse etter 72 timer. Den andre var en Jesus-figur med lealaust hode, sånn at hver gang jeg kommer borti den, så nikker den. "Nodding Jesus" het den visst."

Moralen? Be om en liste. Hold deg til listen. 

- Renate - 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)  

#julegave #julegavetips #gavetips #muligensirrelevant #nettavisen   

Julepynt - estetikk eller nostalgi?

Stearinnissene er tilbake! 

For et par år siden hadde jeg en diskusjon med meg selv, og ba om råd fra leserne angående mine kjære stearinnisser. Jeg synes egentlig de er litt stygge, og da jeg skrev om dem sist hadde jeg hatt dem stående i skapet de siste julene, og lurte litt på å kaste dem. Den lille hyllen over kjøkkenåpningen hadde jeg i stedet pyntet med granbar og store, nyinnkjøpte juletrekuler i glass. Det var egentlig veldig fint. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men i år er altså nissene tilbake på plassen sin. Hvorfor? Det ble en liten kamp mellom nostalgi og estetikk, og nostalgien stakk av med seieren. Det er gøy med ny julepynt, og det er nok muligens også litt finere å se på. Men disse gamle stearinnissene har noe som ikke den nye pynten har. Hvis disse nissene kunne snakke ... Noen av dem har vært med meg fra jeg var 7-8 år gammel. og de er proppfulle av fine juleminner. 

I det hele tatt har jeg fortsatt mye julepynt som jeg har eid siden jeg var barn. Blant annet har jeg en fjøsnisse med et litt creepy ansikt, men den fikk jeg i gave av besteforeldrene mine da jeg var veldig liten, og kommer alltid til å beholde. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samtidig har jeg skaffet meg ny julepynt som har blitt den pynten som mine barn gleder seg til å se igjen år etter år. Mikkes jul og et juletre fullt av Disneyfigurer er de største favorittene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, det er mye Disney ... Men jeg har en del annen julepynt også. Dette skiltet med utsnitt av et Terry Redlin bilde, for eksempel: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva går du for når du pynter til jul? Estetikk eller nostalgi? 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk her :)  

#jul #nostalgi #juleglede #nisser #julekos #desember #førjulstid #advent #muligensirrelevant #nettavisen