hits

oktober 2016

Et underlig restaurantbesk

 

Vi er tre venninner som pleier mtes og spise middag med ujevne mellomrom. I gr hadde vi bestilt bord ved en av byens restauranter til klokka halv seks. 

To av oss ankom restauranten til avtalt tid. Venninnen min oppgav navnet sitt, og en ung servitr svarte at de ikke hadde noen reservasjoner p det navnet. "Kanskje du har bestilt hos en annen restaurant?" foreslo han, og nevnte en restaurant han mente at hadde et lignende navn. Kanskje det var der vi hadde reservert? 

Min venninne nlte et yeblikk, og servitren tok tvilen hennes som en bekreftelse p at han hadde rett. Han smilte selvtilfreds og sa: "Ja, det er fort gjort ta feil. Vi har nemlig ingen reservasjoner til tre personer i kveld, skjnner du."

Ja, han sa bde nemlig og skjnner du

"Men, vent litt", sa venninnen min, "jeg kan jo bare sjekke p telefonen. Jeg kontaktet restauranten via facebooksiden." Hun fant facebookmeldinger fra restauranten vi sto i, og telefonlogg som viste at hun hadde snakket med dem. 

Dette syntes servitren at var veldig rart. Men det kunne muligens forklares med at det ikke var han som hadde vrt p jobb hvis bookingen var gjort litt tidlig p dagen, da var det noen andre som tok telefonen ... Setningen dde hen, s jeg vet fortsatt ikke hva det hadde med saken gjre. 

En kvinnelig servitr sa at de kunne kanskje ordne noe, selv om vi ikke hadde bestilt. Hvis vi ville sitte litt snn trangt ved et bord som var beregnet til to? Joda, vi satte oss. 

Etter en liten stund kom den mannlige servitren og lurte p om vi ville ha noe drikke. Han fortalte at de ventet 28 gjester samtidig den kvelden. "S i dag m folk helst spise litt fort", sa han. 

Noen minutter senere kom han tilbake og lurte p om tredjemann i flget vrt kom snart. Jeg fortalte ham at hun hadde slitt med finne parkeringsplass, men at hun var p vei n. Han s p meg med en uforstende mine og lente seg frem og s ut av vinduet. Nei, det kunne da ikke vre noe problem finne parkering? "Hvor mye er klokka n da?" spurte han og s demonstrativt ut av vinduet igjen. Han begynte nevne parkeringsplasser i nrheten hvor det umulig kunne vre fullt. Jeg forsikret ham om at hun hadde funnet parkeringsplass n, og var p vei. 

Vr venninne ankom, den kvinnelige servitren overtok, og vi fikk bestilt mat uten trbbel. Maten var god, og vi bestilte karamellpudding med sorbt til dessert. Servitren sa at de dessverre var tomme for karamellpudding. Men s trodde hun at de kanskje hadde n, s hun skulle sjekke om vi kunne dele den. Hun kom tilbake og sa at de hadde karamellpudding likevel, s vi kunne f hver vr. 

Blide og fornyde satt vi og ventet, og litt senere kom hun tilbake med en tallerken med to kuler sorbt, og beklaget at de likevel ikke hadde karamellpudding. "S da fr dere sorbt", sa hun og satte fra seg tallerkenene. S da fr dere sorbt. For meg blir det som si "vi hadde dessverre ikke biff, s da fr dere fltegratinerte poteter". 

Vi sa ifra om at vi heller ville velge en av de andre dessertene p menyen, og bestilte frityrstekt is. Det var greit, hun tok med seg sorbtene igjen og kom tilbake med kaffe. 

Litt senere kom den unge, mannlige servitren med isen, satte tallerkenene foran oss og sa: "Se her har vi kaloribomba si!" 


Illustrasjonsfoto, av en annen kaloribombe, fra et restaurantbesk da servitren hflig unnlot nevne dette faktum. 
 

Han forsvant og lot oss nyte desserten i fred en liten stund fr han stakk innom og spurte: "Smaker det? Det smakte vel som en kaloribombe ogs?" Han lo, og gikk videre til neste bord. 

Man skulle kanskje tro at dette var nok. Men han hadde enda mer p hjertet. Nr han kom for rydde inn tallerkener sa han: "Dere fikk det ned? Det er ikke lett f ned den der!" 

Det gikk stadig kortere tid mellom hver gang han var innom bordet vrt og spurte om det skulle vre noe mer, s vi bestemte oss for tilbringe resten av kvelden et annet sted. 

Ute p gaten stoppet vi opp og s taust p hverandre en liten stund, fr vi brt ut i latter og den ene venninnen min sa: "Ja, da har du i det minste noe skrive om, Renate."

Sjeldent s galt at det ikke er godt for noe. 

 

Flg gjerne bloggen min p Facebook! :)

 

#restaurant #spesiellservice #skalikkeditigjen #folkeskikkerikkesdumt

Hvordan trekke idioter til en Facebookgruppe

Lederen for Mannegruppa Ottar forteller i dag til VG at det ikke var meningen at gruppa skulle bli et sted for hets av kvinner, oppfordringer til voldtekt og grotesk vitsing om misbruk av barn.

Men s ble det slik likevel, gitt! Hmm ... Hva i all verden kan vre grunnen til at akkurat denne gruppen tiltrekker seg menn med drlige holdninger?


Bildet er lnt fra br.no, og jeg informerer for ordens skyld om at bsjen er laget av plastikk. Fluene ogs. 
 

Vi snakker om en gruppe hvor det er ndvendig informere om at det ikke er lov poste bilder av lik eller avfring. 

Dette kunne vrt hele innlegget mitt. 

Men jeg m bare si litt mer.

Den frste regelen i gruppa er ingen pedofili. Selv har jeg aldri sett en slik regel i noen av gruppene jeg er medlem av. Ble denne regelen satt da gruppen ble startet, eller dukket det opp innlegg som gjorde det ndvendig? 

Nr jeg leste screenshoten av vitsene som var delt i gruppa, er jeg ikke i tvil om at en som misbruker barn vil tolke gruppens mottakelse av disse vitsene som en aksept for sine handlinger. I mitt 34 r lange liv har jeg aldri fr lest eller hrt noe s kvalmt. I disse vitsene er det ikke den pedofile som blir latterliggjort. Det er det misbrukte barnet.

Det. Er. Ikke. Morsomt.

 

Bloggen min p Facebook. 

 

#mannegruppaottar #skikkeligemannfolkeh

$(document).ready( function() { console.log('doc ready'); $('img').css('height', 'auto'); });