hits

På besøk hos Amishfolket i Lancaster

24.07.2017 - 16:21 4 kommentarer

Forrige gang vi var i USA hadde vi en liten dagstur til Pennsylvania, og jeg ble veldig fascinert av Amishfolket. Den egentlige grunnen til at vi dro dit var at mammaen min hadde tatt med seg beachpasset som hørte til huset vi hadde leid sammen i New Jersey, til Lancaster. Uansett, jeg er glad vi fikk den turen. Det er mye som fascinerer meg med disse menneskene. Den delen av meg som gjerne vil bo i en trehytte i skogen, synes dette virker ganske så fint. Men den delen av meg som helst vil bo på et slott, hadde ikke taklet det. Amishfolket lever et spartansk liv, innenfor veldig klare rammer.

Elektrisitet er ikke lov, men etterhvert har de tillatt seg å bruke gass og batterier, så de lever ganske komfortabelt. De har sitt eget skolesystem, og ingen skal være bedre enn andre, så det er bestemt at åtte års skolegang er nok. Mange amisher lever av jordbruk, men de driver også med trearbeid, baking og sying.  

Kvinnene kler seg i kjoler, som har forskjellig farge utifra alder og sivilstand, med sorte forklær over og kyser på hodet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mennene kler seg i bukser med bukseseler, skjorte og stråhatt, som du kan se bedre på det nest nederste bildet. Fra den dagen de gifter seg lar de skjegget gro. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hest og kjerre er det vanligste fremkomstmiddelet når man skal litt lenger enn til naboens gård. Ellers er sparkesykkel, med like store hjul som en vanlig sykkel, noe vi stadig har sett amishene bruke. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette må være byens rebell. Han kjører "convertible", og jammen har han tatt av seg stråhatten også. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er vi klare til å klatre inn i buggyen. Mannen i den blå skjorta var guiden vår. På den ene gården stoppet buggyen så vi kunne kjøpe hjemmelagde cookies og lemonade av to amishjenter. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skikkelig paparazzifotografi, tatt under buggyturen vår. (Ja, det er en nese du ser til venstre i bildet. Jeg gidder ikke å redigere bilder − jeg er på ferie!) Amishfamilie på gårdsplassen sin. Alle har hester. Når guttene er 16 får de buggy, når jentene blir 16, får de symaskin ... 

Så, jeg tror absolutt ikke at dette livet er noe for meg. Men det er veldig spennende å få et innblikk i en helt annerledes kultur. Lancaster − I'll be back. 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Denne sommeren kjører vi på tvers og litt i sikk-sakk over USA 

#roadtrip #roadtripusa #usamedbarn #ferie #sommerferie #reise #pennsylvania #lancaster #amish #buggyride #birdinhand #hest #hestogkjerre #muligensirrelevant #nettavisen 

4 kommentarer

stavangerinmyheart

24.07.2017 kl.16:32

Så koselig innlegg. Bodde i Phillidelphia i et år, men reiste ikke ut dit... Litt dumt i grunnen.

Renate Andersen

24.07.2017 kl.17:03

stavangerinmyheart: Ja, hvis du får mulighet igjen så anbefaler jeg en tur hit. Jeg skulle gjerne vært lenger :)

Kaja

24.07.2017 kl.18:51

Så spennende! Synes også det er fascinerende :) Fine bilder!

Renate Andersen

25.07.2017 kl.01:17

Kaja: Tusen takk ?

Skriv en ny kommentar