hits

Niagara Falls. Eller ... er vi kommet til Las Vegas?

22.07.2017 - 16:31 2 kommentarer

Niagara Falls var et mildt sjokk. Da vi stod i gata på utsiden av hotellet vårt, hadde vi de flotte fossene på den ene siden, og skikkelig støyete, glorete Las Vegas-stemning på den andre siden. Vi hadde rom med utsikt mot fossene, og det var virkelig verd pengene. For meg som ikke kan fordra folkemengder var det mye bedre å sitte på rommet i fred og ro og se fossene litt på avstand, enn å være midt oppi det og måtte albue seg frem til en plass langs gjerdet så man fikk tatt noen bilder. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fossene lyses opp om kvelden. Dette ble gjort første gang i 1860, og senere ved spesielle anledninger, ofte med flere års mellomrom. Nå gjøres det hver eneste kveld, og hele regnbuen er representert i lysshowet som styres manuelt fra Canada-siden av elva. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det enkle er ofte det beste − hvitt lys. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hotellet vårt, med casino som nærmeste nabo. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gata på venstre side av hotellet. Her var det smekkfullt av folk, og aktivitetstilbud og ivrige innkastere for hver meter man gikk. . 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var dette vi kom for. American Falls. Wow. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og Horseshoe Falls, sett fra siden. Da vi stod her spurte Lillebror om det gikk an å bade der ... 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den obligatoriske selfien. Hvis jeg ser ukomfortabel ut så er det fordi jeg er det. Hvorfor? 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På grunn av disse. Man må kjempe seg gjennom noen lag med mennesker for å komme seg bort til gjerdet. Eller vente. Jeg liker ingen av delene. 

Men jeg har et insidertips, som jeg ikke fikk brukt selv. Folk sover lenge her − gå og se fallene om morgenen. Da vi stod opp i ni-tiden og satte oss ved vinduet og så ut, var det ikke ett eneste menneske i parken foran hotellet. Det var noen få som allerede var på vei mot fossene, men det var et ubetydelig antall. 

Vi var på badeland noen timer før vi dro over til USA igjen, og jeg hadde ikke lyst til å bli i Niagara ett minutt lenger. Fossene var flotte, som forventet, men "fornøyelsesparken" de har bygd rundt det kunne de gjerne ha spart seg for. 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Denne sommeren kjører vi på tvers og litt i sikk-sakk over USA 

#roadtrip #roadtripusa #usamedbarn #ferie #sommerferie #reise #niagarafalls #niagara #canadasiden #canada #americanfalls #horseshoefalls #crowded #muligensirrelevant #nettavisen 

2 kommentarer

Anne-Lill Holme

23.07.2017 kl.15:21

Helt enig med dine kommentarer her :-). Men - et lite tips til neste gang, vær på den kanadiske siden og bo i Niagara on the Lake noen kilometer unna. Helt fantastisk opplevelse: https://www.niagaraonthelake.com

Renate Andersen

23.07.2017 kl.16:17

Anne: Takk for tips :) Men jeg tenker egentlig at det ikke blir noen neste gang. :D

Skriv en ny kommentar