hits

Sånn går det når man ikke sjekker værvarselet

10.07.2017 - 16:56 8 kommentarer

Hvis du er på tur i USA, sjekk værvarselet hver dag. Og et råd til, som jeg også skal begynne å følge selv; pass på lommeboka!

Jeg skal starte fra begynnelsen. Vi hadde planen klar for denne dagen. Jeg skulle innom Redlinsenteret når de åpnet klokka 12, kjøpe bildet jeg hadde valgt ut dagen før, og så skulle vi kjøre fra Watertown til Rochester, en tur på 4 ½ time.

Bildet ble betalt, pakket og lagt i bilen, og vi plottet inn Rochester på gps'en. På veien hadde vi to stopp, først en bensinstasjon etter tre kvarters kjøring, og så stoppet vi på Applebee's i Mankato, da hadde vi bare 1 time og 15 minutter igjen til målet. Vi kjørte fra Applebee's, og da vi hadde nøyaktig 1 time igjen til Rochester, kom jeg plutselig på noe.

Lommeboka mi lå igjen på toalettet på bensinstasjonen.

Heldigvis hadde samboeren min tatt vare på kvitteringen for bensinen, så vi kunne finne ut hva det het der. Etter en del lettere hysterisk googling, stadig avbrutt av oppgitt gniing av hender i ansikt og små verbale utbrudd, fant jeg også et telefonnummer.

Det var 2 ½ time å kjøre dit, og like langt tilbake, i tillegg til timen vi også hadde igjen fra der vi var nå. For å si det litt forsiktig; det var dårlig stemning i bilen. Jeg ringte og fikk tak i ei jente på bensinstasjonen. Hun hadde lommeboka mi! 

Det var ingenting annet å gjøre enn å snu, og selvsagt love en masse bestikkelser til de stakkars små i baksetet som gledet seg til å være fremme på hotellet om en time, og nå hadde seks timers kjøring foran seg i stedet.

Humøret i bilen steg litt etter hvert som vi nærmet oss lommeboka mi, og da vi kom veldig nærme fikk vi se et skikkelig tordenvær langt borte. Det lynte i ett sett, og jeg filmet og sa til guttene at de måtte se, et så voldsomt tordenvær hadde vi aldri sett hjemme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette tok jeg mens tordenværet fortsatt var morsomt og spennende. Det er sent på kvelden, men lyn, som kan sees oppe til høyre i bildet, lyste opp himmelen opptil flere ganger i sekundet. 
 

Jeg fikk hentet lommeboka, betalt den snille jenta en liten finnerlønn og takket og bukket, og vi begynte endelig å kjøre i riktig retning igjen. 3 timer og 45 minutter stod det på gps'en, og klokka var akkurat rundet ti på kvelden. Vi hadde ikke kjørt så veldig lenge før det ble klart at det spennende og eksotiske tordenværet var på vei mot oss, og snart kjørte vi midt inni det villeste været jeg har opplevd.

video:Video fra tordenværet i Minnesota.Dette været kjørte vi inn i klokka ti på kvelden, og kjørte i det til vi ankom motellet halv tolv. (Dette er min første bloggevideo, jeg håper det fungerer som det skal.) 

Regnet hamret mot frontruta, og det var ikke en eneste annen bil å se på flere mil. Man kunne se noen få meter fremover, vinden tok stadig tak i bilen, og det lynte flere ganger i sekundet. Torden brakte, og en liten stund haglet det også. Hele tiden håpte vi at det skulle bedre seg og at vi skulle kjøre ut av været snart. Guttene var redde, og jeg skal ikke påstå at jeg heller var så veldig tøff. Det var en klaustrofobisk følelse å være midt inni dette været og ikke vite hvor ille det var, eller hvilken retning vi burde kjøre for å komme oss utav det. Heldigvis forsvant ikke nettet, så jeg googlet værvarsel i området, og fikk opp ekstremvarsel med «thunderstorms, some possibly severe» og «dangerous storms possible across west Minnesota» og «Tornado watch in 34 Minnesota counties». 

Akkurat da visste jeg ikke hvilke 34 counties det var snakk om, men jeg viste at vi var vest i Minnesota. Vi googlet været i et par byer på vei mot Rochester, og fant ut at været skulle samme vei som oss. Gps'en viste at vi hadde 2 timer og 49 minutter igjen å kjøre, så vi bestemte oss for å forandre planene. På nettet fant jeg et hotell som lå 26 minutter fra der vi var, et sted som het Redwood Falls. Jeg fikk bestilt på mobilen, og kunne servere ungene nytt mot da bookingen var i orden og gps'en klar for å vise oss en kortere vei til ly. 

Det ble litt lettere å puste etter hvert som vi nærmet oss det nye målet, og jeg har aldri i mitt liv vært så lykkelig for å komme inn på et motell. Jeg bar med meg Lillebror inn med bare én sandal på, jeg brydde meg ikke om hvordan rommet så ut, og jeg sjekket ikke om det var edderkopp under puta en gang. Jeg bare la meg oppi senga med en liten kar på hver arm og sang nattasanger mens jeg smilte.

Da guttene hadde sovnet leste vi litt mer om været på pcen, og fant ut at tornadovarselet lå over hele området vi hadde kjørt i, fra et stykke før bensinstasjonen hvor jeg fikk tilbake lommeboka, over Redwood Falls hvor jeg sitter og skriver dette, og videre langs veien nesten helt til Rochester. Også «severe thunderstorms» var varslet for hele området. Nå på morgenen leste jeg nettopp at det var en tornado i Mankato, byen vi spiste middag i tidligere på dagen og skulle kjørt gjennom igjen i natt. Jammen godt vi fant et annet sted å sove. 

Alt dette på grunn av en glemt lommebok! Heretter skal lommeboka ligge i veska, og værvarselsjekk inn i morgenrutinen. 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? Denne sommeren kjører vi på tvers og litt i sikk-sakk over USA .

#roadtrip #roadtripusa #usamedbarn #ferie #sommerferie #reise #tordenvær #ekstremvær #muligensirrelevant #nettavisen 

8 kommentarer

Lillian

10.07.2017 kl.17:20

Høres dramatisk ut! Godt at dere fant hotell på sparket når dere først måtte endre planene.

Vi har også kjørt gjennom tordenstorm, i Florida. Da slo lynet ned i en bil litt foran oss, heldigvis gikk også det bra. Det er vanvittig hvordan det bråker når det setter i gang, og det er nok lurt å sjekke værmelding om man er i områder hvor tornado og torden er vanlig, ja.

God tur videre!

Renate Andersen

10.07.2017 kl.17:25

Lillian: Ja, fyttikatta, det var fælt, altså. Det bråker noe vanvittig, ja. Og lynene, jeg har aldri sett lyn komme så tett i tett hjemme. Selv om vi har hatt tordenvær hvor lynet har slått ned hundre meter fra huset vårt, har det aldri vært noe i nærheten av dette her.

I dag sjekker vi nøye før vi bestemmer hvor veien går videre, for det er meldt nye stormer i kveld i omtrentlig de samme områdene. :)

God tur videre til dere også! :)

Fotokjerring

10.07.2017 kl.20:09

Hold dere unna Texas, her er sånt en vane.. ;-)

Lurt at dere fant en plass å stoppe, god tur videre!

Renate Andersen

11.07.2017 kl.01:18

Fotokjerring: Vi skal holde oss unna Texas! :) Ikke bare på grunn av vær, men det er langt utenfor ruta vår. Er dere i Texas nå?

liksomfruen

10.07.2017 kl.21:46

Huff! Er det ikke det ene, så er det det andre ;)

Noen dager går bare alt på tverke.

God tur videre :)

Renate Andersen

11.07.2017 kl.01:18

liksomfruen: Ja, denne dagen var vi enige om at var en skikkelig drittdag, i alle fall fra ettermiddagen :D

Tusen takk :)

Fotokjerring

13.07.2017 kl.06:21

Vi befinner oss i Texas, ja. Ferdig med roadtrip og slått oss til ro her resten av ferien. Synes forresten dere er skikkelig tøffe som kjører landet på tvers (og litt sikksakk). To uker på veien holdt for oss, selv om det var både gøy og interessant.

Renate Andersen

13.07.2017 kl.06:32

Fotokjerring: Ja, jeg kom på at jeg kunne jo bare gå inn på bloggen din og se, så jeg leste litt i går. Ser at du har litt tilhørighet til Dallas, det høres koselig ut å ha "sin egen" by i USA. :)

Vi har vært på veien i tre uker nå, og vi trives godt med det. Jeg hadde trodd det ville være verre, men det går forbløffende bra. Guttene klarer lett 3-4 timers kjøring om dagen - også legger vi inn noen pauser der vi sover to netter i samme by og dropper kjøring helt en dag.

Men det skal bli godt å komme til siste stoppested også, New Jersey, hvor vi skal være i fire dager :)

Skriv en ny kommentar