hits

Disneyland - en slags guide

29.06.2017 - 06:14 7 kommentarer

Hvis du elsker store folkemengder, latterlig overpriset mat og å stå i kø, er Disneyland stedet for deg.

Jeg er veldig glad i Disney, altså. Nok til at jeg trosser min ekstreme aversjon for kø og folkemengder for å oppleve en hel park full av Disney. Men var det verdt det? La oss se ... 

Mulighetene til å stå i kø var nærmest uendelige, og startet med en passelig lang bilkø allerede før vi kom til parkeringsplassen. Da bilen var parkert fortsatte vi med å stå i kø for å komme ned trappa til bakkeplan, hvor sikkerhetskontrollen ventet. Her stod vi i kø for å gå gjennom metalldetektor og få sjekket innholdet i vesken.

Disneyland er svære greier, så parkeringsplassene befinner seg et godt stykke unna inngangen. Derfor blir man fraktet fra parkeringsplassen og til inngangen i små tog. Selvfølgelig var det også kø til togene. Neste kø var ved selve inngangen til parken, for å få scannet billettene. Etter fem køer var vi endelig inne, og dagen kunne begynne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Skulle vi leie en liten vogn tro? Ja, det hadde vært greit, sikkert noen som blir slitne etter hvert. Jeg spurte en ansatt om hvor utleien var, og hun pekte mot inngangen. Vi fikk et stempel på hånda og måtte gå ut av parken igjen. Ved vognutleien ba jeg om å få leie en vogn. Den ansatte lurte på om jeg hadde papirer på at jeg hadde leid. Nei ... ? Da var det bare å stille seg i kø i bygningen ved siden av, der man måtte gjøre litt papirarbeid før man kunne gå tilbake og få utlevert en vogn.

Med vogn var vi igjen klare til å gå inn i parken, og det var ingenting annet å gjøre enn å stille seg i kø ved inngangen igjen. Det hadde gått en drøy time siden vi ankom parkeringsplassen, og jeg hadde muligens tilløp til fråde i munnvikene.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nevnte jeg at det var 37 grader denne dagen? Alle andre dager var det meldt 27 grader eller mindre denne uken, men mandag, som vi hadde satt av til å gå i Disneyland, var det 37. Veldig morsomt. 

Varmen plaget heldigvis ikke guttene like mye som det plaget meg, og de hadde en fin dag. Dagen kan oppsummeres slik:   

Gode ting:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mickeys Toon Town: Her er det en liten lekeplass, og man kan gå inn i tegnefilmfigurenes hus og bevege seg fritt rundt, uten kø. Dette var guttenes favoritt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paraden: Musikk, massevis av lys og store figurer som danser gjennom gatene etter at det har blitt mørkt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Show i teateret: Dette kunne jeg lett ha satt på kjipe ting lista, for første gang vi satte oss ned for å se ble showet avlyst etter et par minutter på grunn av teknisk feil. Men da vi kom tilbake senere på kvelden, var alt i orden, med proff dans og sang. Veldig gøy. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fyrverkeriet: Det var ganske stas. Vi var slitne, men når When you wish upon a star ble spilt mens stjernestøvdryssende fyrverkeri lyste opp himmelen, da var det god stemning.      

Kjipe ting: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Folk. Overalt. Folk som tråkker på flip-flop sandalen under hælen din i det du tar et skritt fremover, og folk du må stå så nær i kø til attraksjoner at du innimellom kan kjenne svetten deres. Ikke lukte den - kjenne den. 

Maten. Man må ha mat, og massevis av drikke, og hvis ikke man har lyst til å fylle flaskene med lunkent klorvann fra baderomskraner, må man betale dyrt for det. Vi brukte ca 1500,- på mat og vann i parken, og det var ingen luksus − bare en is og et sukkerspinn hver, en del vann og brus, pølser i brød og burgere. 

Ventetiden. Mye folk betyr mye venting. Det er veldig begrenset hvor mye man rekker å være med på når man må stå minst en halv time i kø til hver ting. Ja, det finnes fastpass, men når inngangsbilletten kostet over 900,- pr. person, syntes jeg det var nok.  

Næmmen, se det; det ble flere gode ting enn dårlige. Da var det vel verdt det, da? Jada, det var det. Absolutt. Men fyttikatta, det skal bli lenge til neste gang! 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? I fire uker til kjører vi på tvers og litt i sikk-sakk over USA 

#roadtrip #roadtripusa #usamedbarn #ferie #sommerferie #reise #disneyland #muligensirrelevant #nettavisen 

 

7 kommentarer

Anna

29.06.2017 kl.09:08

Du vet at fastpass i Disney er gratis, og kan bookes et par uker før? Er Universal som tar seg betalt for den tjenesten

Renate Andersen

29.06.2017 kl.17:51

Anna: Nei, det sjekka jeg faktisk ikke :D Men uansett er det litt tungvint å legge opp dagen etter en masse tidspunkter man må være her eller der.

Elsa

29.06.2017 kl.12:44

For å slippe å bli tråkket på hælen går en selvsagt i høye hæler.

Renate Andersen

29.06.2017 kl.17:52

Elsa: Skal huske det neste gang :)

David R

29.06.2017 kl.14:33

Mye billigere å dra til Disneyland i Hong Kong, anbefales !

Renate Andersen

29.06.2017 kl.17:52

David R: Hvis jeg noen gang skal til Hong Kong, skal jeg prøve det :)

Chewing Pearls

06.07.2017 kl.06:24

En god blanding med pro og cons altså, men en time fra ankomst til dere kom dere inn i parken?? Med mine tre små hadde jeg vært så stresset!!!! :|

Skriv en ny kommentar