hits

Skjebnen kan ikke motstå en god nyhetssak

24.06.2017 - 07:00 3 kommentarer

Statistisk sett, hvis du skal ha en realistisk sjanse for å oppleve en flyulykke må du oppholde deg i et fly i omtrent hundre år, både dag og natt. Omtrent 92.000 fly tar av og lander trygt hver dag.*

Men når det først skjer noe nytter det lite å lene seg på statistikk. Hvis en uoppdaget teknisk feil eller en gal flykaptein kommer til å forårsake en ulykke i akkurat det flyet du sitter på, så er det ingen trøst at 91.999 andre fly har landet trygt den dagen. Generelt sett har man kanskje 0.0000001 promille sjanse for å dø, men for de som sitter i akkurat det flyet, er sjansen 100%.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Klassisk fly-gjennom-flyplassvindu bilde. 
 

Sånne ting tenker jeg på før jeg skal på tur. Og jeg tok ikke sjansen på å skrive om det rett før jeg dro, fordi jeg mistenker skjebnen for å ha sansen for en god nyhetssak. «Blogget om flystyrt samme dag som flyet hun satt i styrtet.» Den hadde slått an på forsiden av VG.

Kvelden før jeg skal fly ligger jeg alltid våken en stund, og tenker på mulighetene for at alt som skjer i livet er bestemt på forhånd. At jeg er som en karakter i en bok eller en brikke i et spill. At jeg ved å sette meg på et fly, tar et valg som kommer til å bli en av de siste tingene jeg gjør.

Disse tankene kommer som en sånn allvitende fortellerstemme som gir frampek i en bok. «De skulle ikke ha satt seg på det flyet. Men for å se det positive; de ville få svært liten tid til å dvele ved angeren.» (Jeg vet at dette er en smule sprøtt, men så lenge man vet at man er gal så er man innafor.)

Men så tenker jeg at dersom alt er forhåndsbestemt, så vil jeg jo før eller senere bli skrevet ut av showet likevel. Da kan jeg like gjerne leve det livet jeg ønsker, og ta sjansen på denne flyturen.

Heldigvis gjorde jeg det − for nå sitter jeg i San Francisco og skriver dette. Fantastisk fin by! Forteller mer om det senere. 

(Dette innlegget skulle egentlig kommet på onsdag, men på grunn av wifitrøbbel ble det først nå. Første oppdatering fra turen kommer veldig snart!) 

 

*Kilde: Foreldre & barn, intervju med purser Ellen Halvorsen.

Vil du følge bloggen min på Facebook? Vi kjører fra kyst til kyst i USA de neste fem ukene :) 

#roadtrip #roadtripusa #usa #usamedbarn #reise #sommer #ferie #sommerferie #flyskrekk #muligensirrelevant #nettavisen  

3 kommentarer

Fotokjerring

24.06.2017 kl.15:59

My thoughts exactly! Jeg følte meg rimelig vågal da jeg blogget om flyskrekk før vi fløy over dammen.. Må jammen følge med på bloggen din, vi befinner oss på roadtrip på den andre siden av landet. I tillegg har vi visst felles bekjente.. Nyt ferien, USA er verdens beste ferieland!

Renate Andersen

25.06.2017 kl.04:56

Fotokjerring: Ja, Kjersti nevnte bloggen din, så jeg var inne og leste innlegget om ambulanse. Har ikke fått tid til å lese blogger etter det, men skal ta en titt igjen :) Vi kommer til andre siden av landet etterhvert :) Kos dere på ferie dere også!

Thomas Frydenberg

24.06.2017 kl.17:55

Så flott at du reiste til et så fantastisk sted. Ønsker deg en glimrende kveld.

Skriv en ny kommentar