hits

Slik får du ferien til å svare til forventningene

18.06.2017 - 18:12 4 kommentarer

Dagene før en lang ferietur er alltid fulle av forventninger. Dette skal bli så bra! Endelig skal vi få tid til å bare være sammen. Vi skal være så avslappede, vi skal spise supergod mat hele tiden, og vi skal kose oss så vanvittig. Vi har jo planlagt denne turen i flere måneder, det kan ikke bli annet enn perfekt!

Eller ... hvordan var det på forrige ferietur, igjen? Kranglefantene ble til små englebarn som satt og holdt hverandre i hånden med et smil, sola skinte hver dag, all maten var god, hotellet var fantastisk, ingen ble slitne, alle var blide hele tiden og mannen syntes plutselig det var kjempemorsomt å være med på shoppingtur.

Nei? 

Jeg tror den store hemmeligheten ligger i å være realistisk. Pessimistisk vil noen kanskje kalle det, men jeg holder på mitt; jeg er realistisk.


De magiske øyeblikkene kommer selv om man forventer litt motgang − jeg lover! 

 

Jeg er realistisk fordi:

♥ Vi skal dra hjemmefra mellom klokka fire og fem om morgenen på avreisedagen.

♥ Vi skal fly i til sammen 13 timer og 20 minutter med to ganske små barn.

♥ Det er midt på dagen når vi kommer frem, mens i våre hoder er det midnatt.

Jeg har ingen rosa forestillinger om at dette kommer til å gå som smurt. (Her kan du lese om vår forrige flytur

 

Og når vi kommer frem:

♥ Vi skal på roadtrip med barn som pleier å spørre «Er vi fremme snart?» fem ganger på en halvtimes kjøretur.

♥ Det blir sikkert et par spyepisoder i bilen.

♥ Vi kommer til å spise en del kjip mat fordi vi ikke synes vi kan snu etter vi har satt oss og sett menyen.

♥ Det kan godt hende det blir regn akkurat den uka vi skal være på stranda.

♥ Vi kommer noen ganger til å bli litt lei av hverandre, og ønske at vi hadde reist sammen med flere familier.

♥ Ungene kommer til å bli slitne og grine, og minst et par ganger i uka kommer de til å si at de vil hjem igjen − nå!

♥ Vi kommer til å bruke tid på å komme oss til typiske turiststeder, som ikke var så spennende likevel.

♥ Jeg kommer til å bli solbrent.

♥ Vi kommer til å feilberegne hvor lang tid det tar å kjøre fra A til B, så vi blir tvunget til å leie rom på det første, men slettes ikke beste overnattingsstedet vi finner. 

Dette høres kanskje litt negativt ut? Neida! Ikke i det hele tatt. Dette er tross alt ting som etter all sannsynlighet kommer til å skje innimellom.

Din liste ser kanskje litt annerledes ut, men poenget er det samme. Så lenge du ikke har en illusjon om en perfekt ferie, har ikke sånne hendelser noen kraft til å ødelegge. Når det skjer, kan du trekke på skuldrene og ikke bry deg så mye om det. Og hvis det ikke skjer, får du en positiv overraskelse. Ingen spying i bilen i år? Yes!

Jeg forventer faktisk at det blir en superbra ferie. Og jeg gleder meg vanvittig! Det er ingen motsetning mellom å se frem til sol, god mat, shopping, bading og flotte opplevelser, og det å vite at litt dagligdags småtrøbbel har en naturlig plass i bagasjen. 

God ferie! ♥

 

Hvis du klikker her og følger bloggen på Facebook, kan du "bli med" oss fra stat til stat i USA de neste ukene :)

#roadtripusa #sommerferie #sommer #ferie #usa #flymedbarn #reise #reisetips #usapåtvers #muligensirrelevant #nettavisen 

4 kommentarer

Lillian

18.06.2017 kl.19:26

Viktig å være litt realistisk, ja - men det aller viktigste er å være fleksibel. Å ta ting som de kommer, slik at man gjør det beste ut av situasjonen. Det er gjerne slik det MÅ være når man reiser med småbarn. Vi pleier å si "koser ungene seg, koser vi oss", så vi reiser på ungenes premisser.

Når det gjelder din kommentar " Vi kommer til å spise en del kjip mat fordi vi ikke synes vi kan snu etter vi har satt oss og sett menyen" så er det relativt enkelt å unngå i Statene. Vi har vært flere ganger på farten der med små barn, og vår erfaring er at de fleste restauranter/diners har menyen sin på utsiden eller der hvor man venter på å få bord. Det er også helt innafor å be om å få se menyen før dere bestemmer dere, og de fleste steder har de dessuten egen barnemeny for de opptil 10-12 år gamle (noen ganger følger det med tegneark og fargestifter også). Dersom de ikke har barnemeny er det ofte slik at man kan be om barneporsjon av det som ellers står på menyen (typisk halv porsjon til redusert pris).

En annen måte å sjekke ut restauranter er via Tripadvisor. Der kan ofte også finne restauranten sin hjemmeside, som for det meste pleier å gi et inntrykk av både prisklasse og type mat. Tripadvisor er også uvurderlig i jobben med å unngå de verste stedene.

Er helt sikker på at dere kommer til å klare dere fint på veien, det virker som dere er fornuftige og vel forberedt på hva som venter dere :)

Renate Andersen

18.06.2017 kl.19:43

Lillian: Fleksibilitet er godt innebygd i realismen :) Ja, det er som oftest greit å finne gode spisesteder, forrige gang vi var i USA spiste vi noen skikelige gode middager, både biff, fisk og hummer. Men når blodsukkeret er lavt og det haster litt å få i seg noe, da har vi gått på en smell både to og tre ganger. :D Tripadvisor er en god idé :)

Når vi er litt sør i landet skal vi nok spise en del på Cracker Barrel, det er et av mine favorittsteder til god frokost eller lunsj :)

Tusen takk :)

Nann Karin

18.06.2017 kl.23:21

God ferie, med en posjon realisme, humor og litt galskap så blir det storartet. Ha en opplevsearik og fin tur <3

Renate Andersen

19.06.2017 kl.11:01

Nann Karin: Ja, vi tar med oss både realisme, humor og galskap :D Tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar