hits

USA på tvers med barn - hva pakker vi?

14.06.2017 - 16:53 6 kommentarer

Nå er det bare én uke igjen til vi drar på fem ukers roadtrip i USA, og pakkingen er i full gang. Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av å pakke minst og lettest mulig − i går vurderte jeg seriøst å veie badehåndklærne våre for å velge ut de fire letteste.

Det er utrolig irriterende å komme hjem igjen med noe i kofferten som ikke har vært i bruk. Drasse med seg et klesplagg eller et par sko over halve jordkloden uten å bruke det? Det gidder jeg ikke, altså.  

Derfor er jeg interessert i høre fra mer eller mindre erfarne familieroadtrippere, hva pleier dere å ha med, og hva dropper dere?  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette er rimelig sært, ja. Men jeg kan forklare. Det skal fungere som et alternativ til donuts-frokoster + som billig lunsj i bilen når vi er på farta. Og har du prøvd å finne skikkelig grovt brød i USA? Da skjønner du nok.
 

Jeg har også noen tips å dele, siden vi var i USA for to år siden:

♦ Selv om dollaren svinger en del er prisnivået i USA − med unntak av New York og andre storbyer − mye lavere enn i Norge. Så om du reiser med små barn er det liten vits i å pakke bagen full av barnemat, babysåpe, bleier og våtservietter hjemmefra. Utvalget er helt topp − og du vil finne mange varemerker dere kjenner fra før.

♦ Ikke pakk klær for mer enn én uke, selv om dere skal være mye lenger. Det er selvbetjeningsvaskerier på de fleste overnattingssteder.

♦ Hvis økonomien tillater det, bestill eget sete på flyet til barn som er mellom 9 måneder og 2 år. Det er tungt å ha et barn på fanget i 8 timer eller mer, og hvis poden etter hvert sovner er det godt å få armene fri en stund. Er barnet yngre enn 9 måneder kan du forhåndsbooke en hengekøye gratis, og er barnet over 2 år bestiller du vanlig barnebillett med eget sete.

♦ Leie av GPS i bilen er dyrt, og unødvendig. Google Maps på telefonen fungerer nemlig helt utmerket. På forrige tur brukte vi min telefon til å finne veien, og ekstrautgiften for databruk i utlandet var på 85 kroner. 

♦ Å leie bilseter til barna hos utleiefirma er også dyrt. Invester i å leie barnesete til minstemann hvis det er behov for bakovervendt, og ta med rimelige sitteputer hjemmefra til eldre barn. Denne gangen har vi skaffet oss ett «sammenleggbart» bilsete til minstemann på finn, og jobber med å skaffe en rimelig sittepute til eldstemann. Planen er å donere dem til utleieselskapet ved hjemreise, for å frigjøre plass i koffertene til alt vi har shoppet.

Vi er vant til å tenke på planter som trenger vann og post som må tas inn − men når turen varer i fem uker er det litt flere hensyn å ta.

Maten i kjøleskapet − det er ikke mye som kan holde seg hele sommeren, så vi prøver så godt vi kan å spise det tomt før vi drar.

Regninger i posten − vi trenger muligens noen som kan åpne brev og ringe oss og lese opp kid- og kontonummer så vi kan få betalt før fristen går ut.  

Skittentøy − det bør ikke ligge noenting i skittentøyskurvene, på fem uker kommer forråtnelsesprosessen godt i gang hvis det er litt fuktig oppi der. Så her er det bare å vaske i vei.

Er det flere ting også kanskje, noe jeg ikke har tenkt på?

Og kanskje noen har gode tips til 11-12 timers flytur med to gutter på 7 og 3 år? Da blir jeg glad.   

 

Hvis du klikker her og følger bloggen på Facebook, kan du "bli med" oss fra stat til stat i USA de neste ukene :)

#roadtripusa #pakketips #sommerferie #sommer #usa #flytur #flymedbarn #leiebil #reise #reisetips #usapåtvers #muligensirrelevant #nettavisen 

6 kommentarer

Lillian

14.06.2017 kl.17:44

Tenker dere gleder dere til tur ja! Skulle dere ønske å stå over medbrakt knekkebrød kan jeg tipse om at flere supermarked-kjeder og økologiske butikker (som er økende i antall) selger Wasa produkter 😃

Forbereder selv ny månedstur på Vestkysten om 3uker, og selv om våre barn nå er tenåringer så var de små da vi begynte turene dit. Har da plukket opp noe underveis, som passer oss i alle fall.

En av tingene er å reise lett. Som du skriver er det lett å finne myntvaskerier, og de fleste hoteller har også fasiliteter. Vi reiser som regel bort med to tomme og to halvfulle kofferter, plassert inni hverandre. Da har vi mulighet for å shoppe underveis også. Headsett til hver av ungene er et must, særlig om de liker å høre på musikk eller se film osv. Det blir fort liv i en liten bilkupé og det er et velkomment avbrekk for oss voksne når de tar på headsettet og konsentrerer seg om det. Ellers pleier vi å ha klær og utstyr nok til 3-4 dager, sånn at vi slipper å dra på handletur just med det samme. Gode sko og sandaler er viktige, og solbriller eller caps. Har alltid med meg solkrem hjemmefra også, da det ikke alltid er lett å oppdrive merker vi skandinaver foretrekker.

På lange flyreiser har vi tidligere hatt med diverse overraskelser som vi har funnet fram når tålmodigheten prøves etter hvert. Alt fra en ny lekebil til ekstra fargestifter og tegneblokk, til bøker, kortstokk og gjerne noe ekstra godteri eller kjeks. Nå er det ikke så mye av det lenger siden ungdommene våre har både mobil og ipad med seg men litt godsaker takker de som regel ja til 😉

Et siste tips er å ta med pute og et tynt pledd til de små. Man får utdelt dette på lange flyreiser men det er varierende kvalitet og det er greit å ha det komfortabelt særlig når små barn skal hvile. En drikkeflaske hver er også lurt, så unngår man dehydrering.

Renate Andersen

14.06.2017 kl.21:00

Lillian: Oi, her var det mange gode tips! Likte spesielt flyoverraskelsene, det skal jeg definitivt bruke. :) Om de skal ha med putene eller ei har vi vurdert for og imot, men dette var gode argumenter for å ta dem med.

Vi tar med knekkebrødene, det er ikke så nøye med ting jeg vet vi blir "kvitt" i løpet av reisen, jeg er mer opptatt av å ikke ta med ting som må være med hjem igjen, og ikke har vært i bruk. Men det visste jeg ikke, at de selger Wasa der :)

Vi tenkte å prøve oss på å reise med kun ett par sandaler til hver, og ingen sko. De har fått gode skinnsandaler med lukket tå, så det går an å ha sokker i dem om det blir kaldt.

Og de tomme koffertene, de får vi når vi fjerner ørten pakker knekkebrød og to bilseter + litt medisiner og utstyr som brukes opp :)

Tusen takk for gode tips! :)

Abelone

14.06.2017 kl.20:28

Vi kjøpte oppblåsbare sitteputer en gang vi skulle på ferie (prisen var omtrent det samme som å leie i to uker). De er bare å tømme lufta ut av og rulle sammen. Har vært hyppig brukt senere når vi skal ha med fler barn i bilen f.eks. Ved samkjøring til fritidsaktiviteter.

Selv har jeg ofte reist med kanelknekkebrød i håndbagasjen. De kan nemlig spises uten pålegg. En pakke klenex (kan brukes både som dopapir, lommetørkle og serviett) og en flaske anti-bac er også kjekt å ha i veska. Hotellrom har ofte få strømuttak (eller på vanskelig tilgjengelige steder), så forgreninger for lading er kjekt (evnt skjøteledning).

Renate Andersen

14.06.2017 kl.21:03

Abelone: Sånn oppblåsbar pute har jeg, bubble bum, og bruker når eldstemann har venner med hjem fra skolen. Men det er ekstra greit å bli kvitt setene helt på hjemturen, så vi liker donasjonsmetoden vår :D

Kleenex er faktisk innkjøpt i dag :)

Tusen takk for gode tips! :)

14.06.2017 kl.21:18

Vi reiser med tre (etter hvert store) barn i ca. 4 uker hver sommer og har følgende erfaringer: To par sko til hver, et par må tåle å bli brukt til bading og tørke fort (type gummisandaler). Klær til 3 dager, men masse truser og en flaske omo sport, en tørkesnor og noen få klyper. Grensen for hva som er skittent flyttes ved behov. Wasa finnes etter hvert mange steder, men jeg skjønner absolutt behovet! Pretzels eller cornbread er utmerkede alternativer til donuts og kan også tas med på biltur. Klær og håndklær som medbringes må helst være av den typen som kan kastes ved hjemreise. Vi har ALDRI med pentøy og har ALDRI savnet det. Ikke ta m/varme klær på sommerferie, men den jakka som brukes v avreise fra Norge bør ha flere funksjoner. Microfiber-håndklær (sportsbutikk) kan brukes både som strandhåndkle, dusjhåndkle og pledd til barna. Veier lite og skylles enkelt opp, tørker raskt. Øreklokker, Storytel, Spotify, kortstokk/enkle spill og gode nakkeputer av typen "saccosekk" har mange bruksområder. Og så et siste tips (som du sikkert er fullt klar over fra før): Ikke forvent at alle skal være like entusiastiske hele tiden. Nå vet ikke jeg hvor gamle barna dine er, men det er uansett lov å være uinteressert. Riktig god tur! Vi reiser om en uke 😁

Renate Andersen

14.06.2017 kl.21:39

Anonym: Haha, jeg liker "grensen for hva som er skittent flyttes ved behov" :D

Jeg liker også veldig godt å ta med klær og sånt som ikke trenger å bli med hjem igjen. Har jeg noen slitte sokker så tar jeg dem med på tur og bruker dem en siste gang før jeg kaster dem. Kanskje jeg skal ta en titt gjennom håndklærne og se etter noen vi kan unnvære, i stedet for å veie dem :D

Tusen takk for mange fine tips! :)

Skriv en ny kommentar