hits

Money, money, money ...

07.06.2017 - 17:31 6 kommentarer

Jeg har tømt sparebøssa! 

I flere år har jeg lagt 20-kroninger på en lukket sparebøsse, og hadde absolutt ingen anelse om hvor mange penger det kunne være på den, før i går. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


De siste ukene har bøssa vært så full at jeg måtte legge myntene inn litt på skrå og gi dem en ekstra dytt for å få dem nedi.

Det er den letteste sparingen jeg har gjort noen gang - hver gang jeg har fått en 20-kroning eller to i vekslepenger, har jeg lagt dem på bøssa. Jeg anbefaler metoden! Det er så lite der og da, man merker ikke at pengene blir borte - akkurat som når man bruker en 20-kroning her og en 20-kroning der ... 

I går fant jeg frem boksåpneren og lot myntene renne ut på kjøkkenbenken. Det ble en imponerende haug, synes jeg. 

Jeg la dem i stabler på fem, og rekker på ti. Ser du hvor mye det ble? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

3960,- Ikke så verst? 198 20-kroninger. 

Pengene har hele tiden vært øremerket en spesiell ting; et lerretsopptrykk av et av Terry Redlins bilder. I sommer når vi skal til USA, skal jeg endelig besøke galleriet hans i South Dakota og ta et av favorittmotivene mine med meg hjem.  

Nå er det bare to uker til vi drar på tur, og mange kvelder går med til å sitte og stirre drømmende på USA-kartet på google maps. Jeg zoomer inn sånn at jeg ser hele landet fra kyst til kyst, ser på alle stjernene jeg har merket av, og legger til noen nye stjerner. 

Jeg gleder meg til å blogge om alt vi opplever på turen - håper dere vil følge med oss fra stat til stat! 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? :)

#sparing #sparebøsse #mangebekkersmå #snartroadtripusa #muligensirrelevant #nettavisen

6 kommentarer

Lillian

07.06.2017 kl.18:13

Artig tiltak - vi har også sånn sparebøsse men den er mulig å åpne så det forsvinner litt innimellom når loddselgere plutselig står på døra og vi ikke har cash i lommeboka (cash is king gjelder ikke lenger i Norge ;)).

Spennende å høre om USA-tur! Kommer til å følge deg på reise på bloggen din, blir kjekt å høre om opplevelsene dine og hvor du drar. Vi kom hjem fra weekend i New York for en uke siden og skal tilbake på en 4 ukers sommerferie i juli. Teller ned dagene for alvor nå, det skal bli så deilig! USA er så absolutt favorittferiested for vår familie, det blir min 9.gang i landet til sommeren. Vi har vært på østkysten (kjørt fra New York til Florida), Minnesota, Texas, New Mexico, California, Arizona og Nevada. De siste tre nevnte er mål for årets tur igjen.

God tur uansett :D

Renate Andersen

07.06.2017 kl.18:40

Lillian: Åh, jeg har bare vært i New York en gang, men elsket det! Da bodde vi der i tre dager før vi hentet leiebil og dro til New Jersey - for New York funker definitivt best uten bil :D
Husker spesielt en morgen vi var tidlig oppe (på grunn av to små morgenfugler) og gikk langs 5th Avenue på jakt etter et sted å spise frokost. Det var helt stille og rolig, og de eneste menneskene vi så var en og annen jogger. Jeg tror det var akkurat da jeg falt for New York. :)

Det blir tredje USA-tur for meg, og den absolutt lengste hittil. Første gang var jeg i Florida og kjørte opp til Georgia. Skjønner godt at USA er en favoritt, jeg tror det er min favoritt også - selv om det kanskje er litt "tøft" å si etter å ha vært der to ganger :D

Vi starter årets tur i California, og skal nok innom både Arizona og Nevada også på vår vei over til østkysten.

God tur til dere også! :)

a

08.06.2017 kl.00:47

Sparer selv på samme måte til min 4 årige niese.Har nå en bøsse med ca 4000-5000 kr.Problemet er at eg har 1, 5, 10 og 20-kroner. Masse mynter med andre ord.Om eg går i banken min tar banken gebyr. Kipt å betale gebyr for å spare.

Så nå må eg "veksle" sparepengene mens eg handler.Litt mer arbeid på onkel men banken tjener ingenting.

Neste gang skal eg bare spare seddler for det gir mindre arbeid og ingen gebyr.

Artig blogg å lese. Du får ha en fin tur og håper du finner det perfekte Terry Redlins. Fine bilder ,minner litt om Iron Maiden cover uten hodeskaller og skjelett.

Renate Andersen

08.06.2017 kl.08:00

a: Heldig niese, da :) I min bank er det sånn at det er gratis å veksle inn mynt til en verdi av mindre enn 5000,-

Tusen takk :)

Kroner en, kroner to...

09.06.2017 kl.01:27

Sånn har også jeg bedrevet sparing. Mange bekker små...

Banken min har ikke tatt gebyr, fordi jeg har satt dem inn på konto via selvbetjeningsmaskinen deres. Den teller og smeller dem inn på konto via bankkortet. Kjekke saker. Så om pengene skal på en annen konto, f.eks. et barns, så kan man jo overføre via nettbank senere. Gidder ikke betale gebyr der jeg kan unngå det. :)

Renate Andersen

09.06.2017 kl.08:29

Kroner en, kroner to...: Ja, jeg brukte også den maskinen, det funker fint. Det stod på maskinen at det var gebyr hvis det var mer enn 5000,-

Skriv en ny kommentar