hits

Årets første sommerdag - slitet er i gang!

28.05.2017 - 18:17 Ingen kommentarer

På fredag hadde vi den første skikkelige sommerdagen - en sånn dag som inviterer til å hoppe i bikinien, smøre hele kroppen inn med solkrem og legge seg ut i sola med en bok og et glass iskald drikke.

Så er det bare å ligge der hele dagen og se glamorøs ut. Det er jo helt fantastisk å endelig kjenne sol på kroppen etter en lang vinter! Dette er den eneste akseptable holdningen til årets første sommerdag. Og jeg prøver å passe inn - jeg prøver virkelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg gidder ikke å prøve å se glam ut med mine blekblå legger med blåmerker og elefanthud på knærne, så jeg tok bilde av Mozell-glasset mitt i stedet.

Men jeg kan ikke fordra å sole meg.

Dog har jeg lyst til å bli fin og brun, og tenker optimistisk hver eneste vår: Dette skal bli det året jeg blir skikkelig brun! Pappas sorthårede side av slekten blir lett og fort brune om sommeren. Et par av søsknene mine har arvet dette - men ikke jeg. (Jeg fikk i stedet genene for tidlig grått hår.) Men jeg gir ikke opp. Før eller senere må jeg jo bli litt mørkere, hvis jeg orker å ligge lenge nok i sola.

Å ligge på magen er det greieste. Da slipper jeg å få sol i ansiktet, og jeg kan lese. Det er litt guffent å bla i bøker med klissete solkremfingre, og de hvite boksidene reflekterer nok sollys til å blende meg, men det er greit nok, jeg har i alle fall noe å gjøre.

På verandaen vår er det et yrende liv av insekter. Når jeg først har fersket ett insekt i å kravle over meg, regner jeg deretter med at alle uregelmessigheter er insekter. Enhver summende lyd og ethvert hårstrå på avveie fører til hysterisk skriking og ukritisk klasking i øst og vest.  

Når jeg har lagt en stund på magen gjør det vondt i knærne. Det er jo også viktig å variere litt så ikke man bare blir veldig brun på den ene siden - det er ikke særlig stilig. Så jeg snur meg.

Jeg har ingen forståelse for at folk kan ligge sånn på ryggen i timevis. Jeg kan ikke lese, for da skygger boka for sola, og skal jeg først sole meg så skal jeg gjøre det skikkelig. Så da ligger jeg bare der da. Bare ligger der, og gjør absolutt ingenting. Mens sola steker i ansiktet mitt til tålmodigheten tar slutt og jeg spretter opp. Det tar omtrent ti minutter.

Allerede før jeg fikk barn mislikte jeg denne solingen sterkt. Men nå er det enda verre. Nå får jeg ikke lide i fred engang!  

På fredag fylte jeg opp plaskebassenget til guttene, og tenkte at det ville underholde dem en stund. Da jeg var ferdig holdt vannet 14 grader, og Storebror sa at det gjorde vondt i beina. Han begynte å helle bøtter med varmt vann oppi bassenget, inntil han innså hvor lang tid det ville ta å gjøre temperaturen levelig. Da satte han seg inn i stua og så på Scooby Doo i stedet.

Lillebror syntes også det var for kaldt, og ville heller leke med lego. Jeg tok med legoen ut på verandaen og la ut et pledd til hver av oss. Så begynte jeg å lese i boka mi. Jeg hadde ingen grunn til å tro at det skulle bli en suksess, for jeg vet jo at Lillebror liker å holde meg løpende orientert om alt han gjør med legoen. Og at han ikke gir seg før jeg sier «åja» eller «tøft» eller «den var fin».

Men jeg holdt ut med konstant avbrutt lesing, ubehagelig varme, vonde knær, irriterende insekter og vanvittig kjedsomhet i over en time. Jeg ser absolutt ingen forskjell på hudfargen, men synes det er en god start.

Nå ser jeg at yr.no byr på overskyet og regn i et par dager fremover, og det passer meg utmerket.

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? :)

#sol #sommer #bleik #vilblibrun #foretslit #varmt #kjedelig #soleseg #muligensirrelevant #nettavisen #behindthescenes

(Jeg bytta tittel på innlegget og droppa hele behind the scenes serien, fordi jeg kom på at det er jo det jeg driver med hele tiden, så jeg trenger egentlig ingen egen serie. Også ble den noen sabla dårlige titler utav det. :P ) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar