hits

Hipp hurra - for en slitsom dag!

16.05.2017 - 17:11 Ingen kommentarer

Skal man tro det store internettet så skal vi alle arrangere flotte selskaper med lekre desserter i rødt, hvitt og blått, selv om gjestene allerede har spist fem is hver. 

Vi skal pusse bunadsølv og skotupper, og stryke skjorter og dandere håret i de lekreste kreasjoner.

Vi må ha ekstra strømpebukser i veska i tilfelle noen skulle løfte på stakken og oppdage en liten revne i fasaden.

Og husk gnagsårplaster - dette er dagen for å ta frem de vondeste skoene du har. Her skal det traskes til føttene blør. Hipp Hurra!

Jeg har aldri vært så veldig glad i 17. mai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tre søstre. Hun smørblide i midten - det er meg.  

Da jeg var liten var distansen vi gikk i barnetog uendelig lang, nesten like lang som de gørrkjedelige talene. Det var fryktelig mange mennesker overalt, og folk gratulerte meg stadig med dagen, noe som var svært forvirrende. Skoene var selvfølgelig vonde, og jeg måtte gå i rosa kjole. (Beklager mamma, jeg vet at det var mye jobb å sy tre like kjoler til oss, og de var veldig fine.)

Fortsatt smågruer jeg meg i flere uker i forveien. Fortsatt synes jeg at talene er kjedelige, og at toget tar lang tid. Fortsatt synes jeg det er utmattende å forholde meg til denne overveldende mengden mennesker. Men jeg går ikke lenger i vonde sko, og det er minst 28 år siden sist jeg hadde på meg noe rosa.

Det er jeg som er problemet, jeg innser det. Måten vi feirer nasjonaldagen på i Norge er flott, men jeg passer ikke helt inn i konseptet. Vi har også et barn som ikke har det godt når det skjer for mye på en gang. Tidligere feiringer med action fra morgen til kveld har endt i utrøstelig gråt, og nå har vi tatt til vettet. 

Vi har funnet en 17. mai rutine som fungerer for oss:

Først sover vi skikkelig lenge. Det er viktig å være uthvilt når man står foran en stor utfordring.  

Til frokost har vi egg og bacon eller noe sånt, hvis noen har husket på å kjøpe det. Ingen faste mattradisjoner. Regelen er bare at frokosten ikke må være søt, for det får vi nok av resten av dagen. Mens vi spiser har vi NRK på i bakgrunnen - massevis av 17. mai-stemning.  

Litt utpå formiddagen pynter vi oss og tar en tur til brannstasjonen. Svigermor jobber der, så vi blir invitert hvert år. Guttene får løpe fritt blant brannbiler mens de spiser is og pølse, og kunne ikke hatt det bedre.

Barnetoget hos oss går først på ettermiddagen, så da reiser vi til Storebrors skole og er med på opplegget der. Der treffer vi flere av guttenes besteforeldre. Tog, taler, is, sang, korpsmusikk og leker med godteripremier - der får vi hele 17. mai-pakka på en plass - komprimert til fire timer. Når det er slutt drar vi hjem, og ingen protesterer. 

Å få med seg alt som skjer fra soloppgang til solnedgang er ikke nødvendigvis oppskriften på en perfekt 17. mai. 

Det viktigste er vel at barna får en bit av stemningen? En passelig stor bit.   

 

Vil du følge bloggen min Facebook? :)

#17mai #nasjonaldag #feiring #barnetog #kjole #pynt #stress #senkskuldrene #nettavisen #muligensirrelevant 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar