hits

Å snu på hver krone

14.05.2017 - 09:25 Ingen kommentarer

De siste månedene har jeg følt meg litt sånn ... ikke akkurat fattig ... men sånn på-student-budsjett, kanskje? Det er ikke det minste synd på meg, altså. Jeg har valgt dette selv, og jeg ville aldri i verden valgt annerledes.

I sommer skal vi krysse USA på tvers.


Storebror og kusinen hans skuer utover Atlanteren fra boardwalken i Point Pleasant, New Jersey for to år siden. We'll be back ... 

Vi starter med storbyferie i San Francisco og ender opp med strandferie i New Jersey. I fem uker skal vi kjøre gjennom omtrent 20 stater og krysse fire tidssoner. Foreløpig har vi booket de tre første nettene, og de fire siste - resten tar vi på sparket. Dette er selveste Drømmeferien. For en opplevelse det skal bli! 

Flybillettene og leiebilen er betalt for lenge siden, og jeg skal innrømme at jeg av gammel sydentur-vane tenkte at da er mye gjort. Bare å sette av noen tusen til hotell, og begynne å spare litt lommepenger!

Nå tenker jeg: Ha. Ha. Ha.

Vi skal ha 35 overnattinger. Vi skal spise mat på farta i 36 dager. De fleste av disse dagene skal vi være med på aktiviteter som koster penger. Og vi må selvfølgelig shoppe litt.

Det er et år siden vi begynte å spare, og vi var ganske avslappede de første månedene. Vi tok oss til og med råd til en Englandstur. Vi hadde jo goood tid, det var et helt ÅR til vi skulle dra!

Vel ... Et år går fort.


On the road again ... just can't wait to get on the road again ... 

Etter som månedene har fløyet forbi har et mer realistisk reisebudsjett tatt form. Dette blir dyrt! For når vi først har reist så langt har jeg absolutt ikke tenkt å gå glipp av muligheter vi kanskje får bare denne ene gangen, fordi pengene tar slutt.

Derfor er vi blitt mer og mer bevisste på hvor pengene forsvinner ut i det daglige - vi har rett og slett snudd på hver krone. 

Det siste halve året har jeg ikke kjøpt meg et eneste nytt klesplagg. Ei heller sko. Jeg har brukt opp kremer og kosmetikk jeg har stående i skapet i stedet for å kjøpe noe nytt når jeg går lei. (Akkurat det skal jeg fortsette med. Skjerpings!)   

Restaurantbesøk har vi droppa helt. Jeg har tatt imot fint arvetøy til Storebror fra fetteren hans, og Lillebror har arva fra Storebror - vi har kun kjøpt nytt når det har vært helt nødvendig. I stedet for både pensko og joggesko til våren har guttene hver fått ett par nøytrale, mørke joggesko. De kan passere som pensko på 17. mai fordi de er rene og ubrukte, og senere brukes til hverdags.

Jeg har heller ikke kjøpt noe nytt til huset, og vi har spist en del posesuppe til middag.

Ikke at vi vanligvis pleier å slenge ut penger i øst og vest, altså. Men det har vært interessant å se nærmere på alle hverdagsinnkjøpene - og bli bevisst hva som faktisk er helt nødvendig, og hva vi er villige til å ofre for å få akkurat den ferien vi ønsker oss.  

Nå er det drøyt fem uker igjen til vi drar, og selv om vi har relativt god kontroll på reiseøkonomien, skulle vi nok ønske vi hadde begynt å være fornuftige litt tidligere.

Så hvis noen har et oppdrag til en ivrig frilansskribent - bring it on! ;) 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? :)

#usa #roadtrip #ferie #tur #sommer #sparing #penger #reise #reisebudsjett #smugjobbsøknad #muligensirrelevant #nettavisen 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar