hits

Er det fint å ha ekte grått hår når man er 34?

10.05.2017 - 12:54 22 kommentarer

Jeg mistenker at svaret er nei. Jeg faller litt mellom to stoler, jeg. For gammel til å kle sånn kult grått hår som ungdommene har, men for ung til å kle sånn gamling-grått hår.

Det første grå håret fant jeg i tinningen som 18-åring. Sakte men sikkert har det spredd seg, og før de mørkebrune hårstråene rakk å forstå hva som skjedde, hadde de grå utkonkurrert dem. De er nå i overtall, og jeg er i villrede. Skal jeg farge håret, eller la være? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Det er to grunner til at jeg foreløpig går rundt og ser sånn her ut:

1. Jeg er drittlei av å farge håret hver fjerde uke! Det er grisete, det stjeler av min dyrebare tid og det stinker. Skal noen gjøre drittjobben for meg, koster det mer enn jeg kan betale.

2. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan håret mitt egentlig ser ut. På de 16 årene som har gått siden det første grå håret dukket opp, har jeg aldri latt det vokse ut mer enn et par centimeter før jeg har farget igjen. 

Denne gangen har jeg latt sånn omtrent fem centimeter grått hår vokse ut.

I går var jeg hos hudpleieren "min" og fikset på øyenbrynene, (dette er min eneste luksusvane) og jeg gruet meg litt til å høre hva hun syntes. Hun er en kjempesøt og veldig ærlig dame, noe jeg setter stor pris på. Men overfor henne var jeg litt flau over at jeg har latt meg forfalle på dette viset. 

Etter at jeg brakte temaet på banen, uttrykte hun ganske raskt bekymring for hva jeg skulle gjøre på 17. mai. Da kommer du til å møte mange folk, sa hun.

Jeg foreslo at jeg kan bruke hatt, men hun hadde flere andre idéer, og alle involverte hårfarge. (Hun driver ikke med hårfarging, så dette var bare gode råd inkludert i prisen, altså.) Stripe det for å få en mer glidende overgang til grått, var det beste forslaget. Og jeg er helt enig i at det ville sett mye bedre ut. Men da må jeg jo fortsette å styre med hårfarge støtt og stadig likevel, og da kan jeg like gjerne fortsette å farge alt sammen. 

Så hva gjør jeg nå? Skal jeg virkelig la alt det grå vokse ut?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det er faktisk en del hår som er helt hvite ... 

Hvis jeg skal sjekke ut hvordan det er å være (relativt) ung med grått hår, er det nå jeg har sjansen. Men orker jeg virkelig å gå gjennom mange måneder, kanskje et par år, med sånn "jeg har slutta å bry meg om hvordan jeg ser ut" -look på håret?  

Jeg tror egentlig ikke det, men det blir spennende å se hvor lenge jeg holder ut. 

 

Vil du følge bloggen min på Facebook? :)

#hår #gråtthår #hvitthår #frisør #dilemma #ilandsproblem #nettavisen #muligensirrelevant 

22 kommentarer

Malten

10.05.2017 kl.15:41

Du spiser for mye kolhydrater, kutt et till maks 100 gram per dag(LCHF) etter 1-2 år så er det sikekr så du komemr se en veldig stor endring. Men hvis du liker brød som nordmenn ofte gjør er det vanskligt

Renate Andersen

10.05.2017 kl.16:44

Malten: Jeg spiser ikke noe særlig brød, og tror nok ikke kosthold har så mye å si for når man blir grå. Det er nok arv som er årsaken for min del.

10.05.2017 kl.16:32

Det er vel stort sett genetisk betinget. Hvis det er som du over skriver ang karbohydrater, skulle jeg vært grå forlengst. Har mye av mitt brune hår enda og jeg er endel år eldre enn henne, så tror nok gener spiller inn her.

Er enig med deg at farget grått hår passer best på de " yngre", for de ser jo ikke gammel ut selvom de farger håret grått. Heller ikke lett å la det vokse ut et par år for å se om det passer heller. Lykke til uansett hva du velger ;)

Renate Andersen

10.05.2017 kl.16:46

Anonym: Ja, det er definitivt arvelig i min familie. De grå hårene kommer fra pappas sorthårede familie, og vi er flere søsken og søskenbarn som er veldig tidlig grå.

Takk :)

Sigrun

10.05.2017 kl.20:48

You are not alone... jeg har nettopp tydd til litt striper...

Renate Andersen

10.05.2017 kl.20:52

Sigrun: Ja, kan hende det er løsningen på å bli grå med litt mer stil :)

Mona

10.05.2017 kl.21:40

Er et par år eldre enn deg og kan bekrefte at striper funker :) Har noen små grå selv og her er striping ca hver 6. mnd tilstrekkelig (foreløpig i alle dall..)

Men, må være striper ikke sålangt unna den fargen du har mellom de grå. Og ser at det kan bli en utfordring med å la håret ditt vokse ut ettersom det er så mørkt

Renate Andersen

10.05.2017 kl.21:43

Mona: Oi - så det holder med to ganger i året!? Wow, det høres jo helt fantastisk ut! :)
Ja, hårfargen mellom de grå er heller ikke så mørk lenger, så det må nok flere overganger til med lysere og lysere striper :D Mye jobb blir det uansett, om man skal gjøre det med stil.

10.05.2017 kl.21:55

Er 44. Første grå hår for 10 år siden.over natta i 2013 tok det av. Orker ikke farge. Farget hår er grusomt stygt. Særlig hjemmefarget. Med ettervekst. Så jeg har grå striper jevnt over hele hodet og langt hår. Helt greit. Jeg gir nå en stor fis i det. 😃 Ser ikke veldig gammel ut og har god pen hud.

Flere burde slutte å kjemikaliebehandle seg. Ikke bra.

Renate Andersen

10.05.2017 kl.22:00

Anonym: Farget hår kan jo se kjempefint ut, og mange hjemmefarger er gode. Men ettervekst er ikke så stilig, der er vi enige :)

Bjørg Karin Husa

10.05.2017 kl.22:15

Hei.

Jeg har farget håret siden jeg var 20. For ca 10 år siden begynte jeg å stripe det istedet. Nå er jeg snart 44 og har det siste året latt de grå komme frem. Og vet du. Jeg stortrives med det. Klipper meg i ny og ned for å holde frisyren og tenker ikke på at jeg skulle....Når mannfolka blir ekstra tiltrekkende med litt grått...hvorfor skal ikke vi kunne bli det? Er det ikke på tide at vi har selvtillit på det området? Lykke til med dine valg...Hilsen ei grånende 5-barnsmor der alle jentene sier det er kult av meg å la de grå komme ut☺

Renate Andersen

10.05.2017 kl.22:25

Bjørg Karin Husa: Ja, jeg fant en artikkel i Tara med fine damer med grått hår :) Så det kan jo bli bra, ja :) Tiden vil vise om jeg er klar :D

Artikkelen: http://tara.no/skjonnhet/derfor-vil-vi-ha-gratt-har

Wanya

11.05.2017 kl.00:17

Dette har absolutt ingenting med kosthold å gjøre, men med gener. Når man blir så tidlig grå som du, har man en ufarlig, arvelig genfeil. Grå hår kommer fra hårceller som ikke produserer farge lenger. Hva med å klippe deg? Finnes mange kule, korte frisyrer som passer til grått!

Renate Andersen

11.05.2017 kl.07:58

Wanya: Ja, jeg føler meg veldig sikker på at dette er genetisk, og har aldri vært bekymret for noe annet :)

Jeg kommer ikke til å klippe meg, det vil ikke det lange ansiktet mitt kle. Men takk for tips, det er mange som blir fine med kort, grått hår :)

Lol

11.05.2017 kl.00:47

Jeg ble tidlig grå ( genetisk... for lik min far). Jeg farget håret fra jeg var rundt 31-32 til jeg var 48. Da var jeg megadrittlei , for å si det rett ut. For håret vokste fortere etter overgangsalderen, så det ble nødvendig med farging annenhver uke. Nå er jeg 59 og er jo nesten hvithåret. Men jeg gir egentlig blaffen...det betyr fint lite hva slags farge håret har. To av nabodamene farger som bare det. Den ene er på min alder, den andre noen år eldre. Ja, de ser både flottere og yngre ut enn meg, for jeg ser ut som jeg er minst 75. Jeg innrømmer det :D

Renate Andersen

11.05.2017 kl.07:59

Lol: :D Ja, det er jo et valg man må ta, om hvor forfengelig man vil være og hvor mye tid man gidder å bruke på det :)

11.05.2017 kl.12:30

Grått hår på kvinner har aldri vært kuult eller sexy om du tror det. På menn derimot....

Renate Andersen

11.05.2017 kl.14:50

Anonym: Hmmm ... Jeg takker for informasjonen.

Antje

11.05.2017 kl.18:11

Hei Renate,

jeg har nettopp lest i en tysk artikkel om naturlig farging og det kan kanskje hjelpe deg i overgangen til du bestemmer deg hva du vil gjøre :)

For mørkt hår sto det at du kan lage 0,5l te med hver en neve av salvie og en neve svart te. Det bruker du til å skylle håret med etter vask.

Tips nr. 2 er å lage 0,5l te med 4 SS Rosmarin, hell i en spray flaske og spray på håret etter vask.

Høres lett ut, ingen chemie og ikke tidskrevende :) Lykke til!

Er man blond med grå hår kan man bruke en kamomille te. 4SS på 0,5l vann for å skylle. Hvis man øsker mer honning blond farge kan man tilsette 2 SS Gurkameie.

Renate Andersen

11.05.2017 kl.19:59

Antje: Hei! :) Det tipset om salvie så jeg et sted også. Hadde vært gøy om det fungerer da, det er i alle fall mye mindre grisete enn vanlig hårfarging! Kjenner du noen som har prøvd?

Rebecca

06.06.2017 kl.18:20

Hei.

Jeg er også tidlig grå, og det er ingen tvil om at det er arv, også her. Mamma farget sitt til hun var godt over 40, og min bestemor sluttet ikke før hun var sikkert 70. Jeg er vel rundt fire år yngre enn deg, og har foreløpig bare noen få hårstrå, men de er altså helt hvite. Det første fikk jeg lenge før jeg ble 18, og så gikk det mange år. Det er først de siste 2-3 årene det har begynt å dukke opp flere. Jeg har et ønske og en foreløpig plan om å ikke farge, men heller bidra til at litt flere unge kvinner som oss går rundt i landet og viser at også vi kan ha grått hår, og at det er helt greit. Jeg har et hår som ikke trenger klipping særlig ofte, og en venninne som har klippet meg et par ganger i året, når vi er i samme by (hun er minst like flink som flertallet av frisører jeg har vært hos), og jeg har ikke tenkt at en eventuell gråfarge skal gjøre noen endring i mitt (manglende) frisørbudsjett. Jeg syns du er tøff som vurderer å la være å farge, PG håper at det ender med at du gjennomfører, og at du trives med det. Som alternativ kan du vurdere å finne noen som kan lære deg nye og stilige måter å sette opp håret på, noe som kan gjøre det lettere for deg å føle deg ekstra fin feks når du skal ut eller i besøk, "til tross" for at håret er grålig. Jeg heier på deg! Snart skal jeg forhåpentligvis følge mine egne råd selv 😉 Lykke til!

Renate Andersen

06.06.2017 kl.18:39

Rebecca: Ja, det er nok arv som er den største årsaken til at vi får grått hår - det tror jeg. God idé å lære seg å sette opp håret fint, for det er jeg ikke god til :D

Det er noen uker nå siden jeg skrev dette og tok bildene, så jeg er nok enda en cm gråere. Skal i alle fall være grå i sommer, så får vi se hva høsten bringer ... Lykke til med dine grå! :)

Skriv en ny kommentar