hits

Liker du det du ser?

19.02.2017 - 19:19 Ingen kommentarer

Det spørsmålet får jeg nå daglig fra pcen min, og det begynner å irritere meg. Uten noen form for godtgjørelse og under dekke av at de prøver å gjøre meg mest mulig fornøyd, blir jeg hver dag bedt om å anmelde forskjellige fotografier. Jeg kan velge mellom «I want more!» og «Liker det ikke».

Det første føler jeg at gir uttrykk for vill begeistring, og det føler jeg svært sjeldent for et bilde. Derfor klikker jeg ofte på «Liker det ikke», og det kommer et nytt bilde dagen etter, med tilhørende spørsmål. 

Som oftest er jeg helt likegyldig til bildet. Det blir vist meg i et lite øyeblikk mens jeg logger meg inn på pcen. Jeg hadde ikke tenkt over det om ikke det irriterende spørsmålet hadde kommet opp. Men når noen spør, så skal man jo svare. Jeg føler meg tvunget til å tenke gjennom om jeg liker det eller ei. 

I dag var det bilde av en veldig smal plankevei som gikk høyt over vannet og førte ut til et båthus på en øy. Ved første øyekast helt ok, stille vann og soloppgang i horisonten. Men hvis man virkelig ser etter så er jo plankene pill råtne. Dessuten er gelenderet ved siden av plankeveien ut dit veldig høyt oppe, så det er åpenbart fare for at barn ville falle gjennom der, og ned i vannet. Grøss og gru. Og båthuset ser ut som om det skal rase sammen når som helst. Jeg blir nervøs av å se på det. «Liker det ikke».  


Fint bilde, men det gir alt for mange ubehagelige assosiasjoner.
 
 

En annen dag var det bilde av en lenestol plassert midt ute i skogen. Den hadde et pledd og en åpen bok lagt over armlenet, og det så riktig så idyllisk ut, ved første øyekast. Men tenk å sitte sånn, så eksponert! Det kan jo komme en elg. Og hvor langt fra andre folk er det egentlig, ville noen hørt meg om jeg ropte på hjelp? Jeg ser ikke noen vei bort derfra. Og hvor sprøtt er det ikke å drasse med seg en lenestol ut i skogen for å sitte der og lese? For ikke å snakke om hvor mange mygg som ville samlet seg der i løpet av kvelden. «Liker det ikke».

Neste gang jeg logget meg inn var det et bilde av en ørken, med en liten oase og noen kaktuser. Liker du det du ser? Ja, det var et ganske fint bilde. Men hvordan blir det tolket om jeg klikker på «I want more!»? Blir jeg katalogisert under «ørkenelsker» eller «kaktusdigger»? Jeg synes at dette bildet er helt ok, men det betyr ikke at jeg har lyst til å få opp flere bilder av kaktuser eller ørkener. Best å være på den sikre siden: «Liker det ikke». 

Og sånn fortsetter det. Og jeg fortsetter å irritere meg. Det er kanskje der problemet ligger. 

Følg gjerne bloggen min på Facebook :) (Etter giveawayen i forrige uke fikk jeg faktisk åtte nye følgere!) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar