hits

Upedagogisk lesetrening som funker

08.02.2017 - 18:15 Ingen kommentarer

Dette innlegget tok jeg bilder til for halvannet år siden, da Storebror nettopp hadde begynt i første klasse. Men jeg var litt flau over den barnslige humoren min, så det ble liggende.

Grensene for hva jeg tør å dele har flytta seg langt siden den gang. Blant annet har jeg fortalt om det verbale testamentet jeg lirer av meg før hver flytur, og jeg har invitert hele Norge med på tarmundersøkelse. Så da jeg fant disse bildene i går lo jeg litt av at det en gang var flaut. Nok om det. Nå skal jeg fortelle om den upedagogiske lesetreningen som funker.

Det startet med at Storebror kom hjem fra skolen med sine første leselekser. Han hadde gledet seg til å få lekser, men disse var egnet til å ta gnisten fra ethvert skolelys.

Han skulle lese fi, fa, fo, so, mo, mi, lo, ro eller noe sånt. Om og om igjen. Det er nok veldig riktig og viktig å lære disse lydene, og vi prøvde ganske lenge. Men leksene ble et slit og en kjip start på hver ettermiddag. Her måtte det noe mer fristende til. 

Jeg må få ham til å le, tenkte jeg. Alt går lettere med litt humor. Så jeg begynte å stave korte setninger med magnetbokstaver på kjøleskapet.Storebror stavet seg sakte gjennom, og det glitret i øynene hans da han oppfattet den første setningen.

 Vi gjorde det til en lek. Han måtte gå inn i stua hver gang jeg lagde ny setning.

 Han humret forventningsfullt for seg selv mens han ventet, og kom spent inn på kjøkkenet for å lese neste setning.

 

Her fikk jeg til og med sneket inn noen av lydene; fi, mo og so. Jeg er usikker på om han la merke til det. 

 

"Jeg vet det", var alt han hadde å si etter å ha lest denne. 

 

Og til slutt var dette et faktum: 


 

Følg gjerne bloggen min på Facebook :)

#lesetrening #pedagogikk (alternativ type) #lesetips #førsteklasse #skolebarn #lese #humor (barnslig type) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar