hits

Beklager, faktor 30, men jeg orker ikke mer!

03.06.2016 - 21:53 Ingen kommentarer

Vi kom ikke mange dagene inn i solkremsesongen før jeg fikk nok. Av faktor 30. 

Jeg er så drittlei av den seige, tjukke smørja jeg må gni inn i ansiktet på to svært motvillige barn hver eneste morgen. Med en gang jeg finner frem solkremen, løper guttene mine i hver sin retning. Den ene synes det er litt morsomt frem til jeg får tak i ham, men idet en klatt krem plasseres på hvert kinn er moroa over. Den andre skriker i panikk og jeg finner ham hyperventilerende under et bord eller bak en gardin, mens han prøver å dekke mest mulig av ansiktet med hendene sine. Jeg klandrer ham ikke. Solkremen har omtrent samme konsistens som sinksalve, (er det sinksalve?) og å spre denne guffa utover et ansikt i bevegelse er ikke gjort på et øyeblikk. 

På apoteket informerer de mer enn gjerne om hvor viktig det er at barna blir beskyttet mot solen, og det er bred enighet om at det magiske faktortallet er 30. Minst faktor 30. Aller helst vil de selge meg faktor 50, og de har ingen skrupler med å spille på dårlig samvittighet. Solkremprodusentene ønsker selvfølgelig at vi skal kjøpe mest mulig solkrem.

Mor i huset bør ha en egen ansiktssolkrem med høy faktor, som både gir matt hud og forhindrer rynker. (Matt hud? På en varm sommerdag? Svett hud er ikke matt, uansett hvor god kremen er.) De yngste må selvsagt ha faktor 50 fra hårfestet til tåneglene, mens andre familiemedlemmer kan klare seg med faktor 30, så lenge de husker å smøre seg ofte, med en håndfull krem hver gang. Og restene som blir igjen er det nesten livsfarlig å bruke neste år. Kast det og kjøp minst tre nye solkremer! 


I denne habitten spiller det kanskje ikke så stor rolle om han er smurt med faktor 20 eller 30? 
 

Jeg har delvis latt meg rive med, men faktor 50 har jeg aldri kjøpt, der går grensa. Faktor 30 er ille nok, og bra nok. For hvordan i all verden kan man bli solbrent når huden er dekket av et hvitt lag som fysisk forhindrer solstrålene i å treffe huden?

Med overtalelsesteknikker og andre (mindre pedagogiske) metoder har jeg hver dag klart å få klint gørra sånn passe jevnt fordelt utover ansiktene til mine stakkars små, så de løper ut med en tynn, hvit film i ansiktet. Her er det i alle fall ingen fare for at noen skal bli solbrente! Ei heller brune.

Men nå er det altså nok. Faktor 30 - din tid her i huset er forbi.

Jeg har trosset alle gode råd og anbefalinger, og har kjøpt inn én solkrem til hele familien. Ja, det er en dramatisk avgjørelse, jeg er klar over det. Tenk - bare én! Den er uparfymert, har faktor 20 og er kjøpt på apotek, jeg er da ikke helt uansvarlig heller. Men det viktigste er at den er lett å smøre ut, og uttrykket i øynene til guttene mine når jeg tar den frem er betydelig mindre angstfylt og desperat enn blikket faktor 30 tuben fremkaller.  

Som dere sikkert skjønner er dette innlegget ikke sponset av solkremprodusenter. (Men hvis noen skulle ønske å sende meg noen tuber, så kjører vi altså faktor 20 fra nå!)  

Følg gjerne bloggen på facebook! :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar